Vojvodina arhiva vesti 11.11.2016

Novi datum za prodaju ZGOP-a

Dnevnik 11.11.2016
Otvaranje ponuda za prodaju novosadskog preduzeća za gradnju, remont i održavanje pruga ZGOP drugi put je odloženo i određen je novi datum – 5. decembar. Direktor preduzeća Zoran Stanojević kaže da pretpostavlja da je do pomeranja došlo jer se… »

Restoranu „Savoka” prestižna nagrada

Dnevnik 11.11.2016
Restoran „Savoka“ dobitnik je prestižne nagrade „Marćio Ospitalità Italiana” koju dodeljuje Nacionalni institut Italije za istraživanja u turizmu i kao takav prvi je u Vojvodini, rečeno je na svečanoj dodeli tog priznanja. Vlasnik restorana… »

Počinje obnova obdaništa

Dnevnik 11.11.2016
Vrtić „Zlatna greda”, koji se nalazi u starom jezgru grada, u Ulici zlatne grede 6, nakon što je već duže bio zatvoren, konačno će dočekati potrebnu popravku. Povratak mališana u taj objekat. očekuje se početkom naredne školske godine… »

Deca u sve ranijem uzrastu obolevaju od dijabetesa

Dnevnik 11.11.2016
Globalna epidemija dijabetesa predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih izazova 21. veka. Srbija ima uzlazni trend obolevanja, te je, po rezultatima istraživanja. zdravlja stanovništva Srbije u proteklih deset godina broj obolelih od dijabetesa… »

Banja Rusanda u nadležnosti Rezervata prirode

RTV 11.11.2016
ZRENJANIN - Zaštićeno područje Park prirode Rusanda trebalo bi da pređe u nadležnost zrenjaninskog preduzeća "Rezervati prirode". Do sada su se o tom području volonterski brinuli zaposleni u banji Rusanda, koji se nadaju da će novi upravljač… »

Zaštita životinja sa nepristupačnih mesta

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu je nedavno otvoreno udruženje specijalizovano za spasavanje životinja sa nepristupačnih mesta. Jeste li nekada bili u situaciji da prolazeći ulicom prisustvujete sceni u kojoj pristižu ekipe vatrogasaca i spasavaju, na primer… »

Turističke ture po Novom Sadu

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Petrovaradinska tvrđava, već stotinama godina je dragulj Novog Sada, pa tako i glavna atrakcija za sve turiste koji posećuju Novi Sad. Koje još znamenitosti su zanimljive turistima, ali i koliko su Novosađani svesni kulturnog bogatstva… »

Odžačani brinu gde će se lečiti

Dnevnik 11.11.2016
ODžACI: Odbornici Skupštine opštine Odžaci razrešili su doktora Vladimira Košutića dužnosti direktora Doma zdravlja, nakon što je on podneo ostavku. Za vršioca dužnosti direktora te zdravstene ustanove imenovan je dr Steva Panić, specijalista… »

U Botošu otvoren dugo iščekivani sportski dom

Dnevnik 11.11.2016
BOTOŠ: Ataše za kulturu Ambasade Rusije u Srbiji Kiril Kirša, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek. i predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš Branislav Lazić, svečanim presecanjem vrpce otvorili su… »

Vraćen duh zajedništva

Dnevnik 11.11.2016
OPOVO: Predsednik Opštine Opovo dr Zoran Tasić u razgovoru za „Dnevnik“ kaže da su od aprila imali veći broj manjih i srednjih projekata koji su doprineli. poboljšanju kvaliteta života građana. Projekti su ravnomerno raspoređeni u sva četiri… »