Vojvodina arhiva vesti 11.11.2016

Program za smanjenje broja uličnih pasa

Moj Novi Sad 11.11.2016
Program "Uhvati, steriliši i pusti" – CNR odnosi se na kontrolu populacije napuštenih životinja i preporučen je od Svetske zdravstvene organizacije. U Novom Sadu je u toku ove godine kroz taj program, koji sprovodi JKP "Zoohigijena i veterina“… »

Najbolji srpski brodomodelar iz Zmajeva

RTV 11.11.2016
ZMAJEVO - Igor Vitjuk, profesor praktične nastave iz Zmajeva u slobodno vreme pravi modele brodova, a najupečatljiviji su nastali u njegovoj mašti. Nosilac titule najboljeg brodomodelara u zemlji ne teži izradi originalnih brodova sa skica. Najdraži… »

Užas u Beočinu: Dva psa ubijena sačmaricom (uznemirujuće fotografije)

Blic 11.11.2016
Dva psa pronađena su mrtva danas u Beočinu, a ubijeni su tako što im je iz neposredne blizine pucano u glavu, najverovatnije iz sačmarice, saznaje "Blic". Užas se dogodio noćas, a iz udruženja "Ljubitelji životinja Beočin" smatraju da ništa nije… »

Akademac: Akademska inflacija

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Na prvom programu Radio-televizije Vojvodine u subotu 12. novebra biće emitovana nova emisija iz serijala "Akademac" u kojoj će se razgovarati o akademskoj inflaciji. Emisija počinje u 12.08 časova. Prema navodima UNESKA , u narednih 30… »

Mensa testiranje u Subotici

RTV 11.11.2016
SUBOTICA - Mensa je, povodom 70 godina postojanja, u Subotici organizovala testiranje za visokointeligentne. Uslov za izlazak na test je da su kandidati stariji od 17 godina. Na Mensa test može se izlaziti najviše tri puta, sa razmakom od godinu dana, a… »

Šid: Migrant nožem opljačkao prodavnicu

RTV 11.11.2016
ŠID - Šidsko naselje Jelica, ali i čitav grad, uznemirila je vest da se sinoć dogodila krađa u kojoj je učestvovao migrant, naoružan nožem. Sinoć, nešto iz 19 časova, migrant naouržan nožem od prodavačice je uzeo pazar iz radnje koja se… »

Krstin dodat na širi spisak reprezentacije

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Teškaš Dušan Krstin, bokser BK Vojvodina Mikromarket iz Novog Sada, dodat je na širi spisak reprezentacije koja će od 23. do 27. novembra nastupiti na 59. Zlatnoj rukavici u Vrnjačkoj Banji. Ovaj momak je nakon dve pobede u ligaškom… »

Čuvenom novosadskom advokatu Slobodanu Beljanskom poništen doktorat

Moj Novi Sad 11.11.2016
Povodom inicijative Katedre krivično-pravnih nauka Pravnog fakulteta u Novom Sadu, dekan ove ustanove proglasio je ništavnom odluku o odbrani doktorske disertacije čuvenog novosadskog advokata Slobodana Beljanskog. Kako piše list "Danas", u… »

Osam načina da zaista uživate u produženom vikendu

Moj Novi Sad 11.11.2016
Pred nama su tri dana za opuštanje i užitak. Isključivo od vas zavisi da li ćete u ponedeljak doći na posao poletni, sveži i sa osmehom na licu ili ćete biti umorniji nego inače. Zato savetujemo da na ispratite naše savete kako da zaista uživate… »

Kikinda prihvata 250 migranata

RTV 11.11.2016
KIKINDA - U zavisnosti od potreba na terenu i daljeg priliva migranata na tzv. "balkanskoj ruti", Kikinda je jedan od gradova u kojem će biti obezbeđeni smeštajni kapciteti za prihvat oko 250 lica. U toku su završni radovi na saniranju objekta –… »