Vojvodina arhiva vesti 11.11.2016

KI: Prijave za trening o nasilju i rodno zasnovanom nasilju

RTV 11.11.2016
KIKINDA - Centar E8 i Kancelarija za mlade Kikinda otvorili su poziv za učešće na treinngu "Budi muško - GREAT projekat" o temama nasilja i rodno zasnovanog nasilja. Rok za prijavu je 13. novembar. Program je namenjen mladićima od 13 do 19 godina, iz… »

"INFUZIJA": Mladi lekari do kraja godine u 53 bolnice

Moj Novi Sad 11.11.2016
Među 234 zdravstvena radnika čije je zapošljavanje odobreno – biće 129 lekara, a prednost će imati dugogodišnji volonteri i najbolji studenti medicine. Hronični nedostatak medicinskih sestara i lekara, a naročito specijalista određenih grana… »

SO: Sve više ljudi posao traži u inostranstvu

RTV 11.11.2016
Sombor - U potrazi za poslom sve više Somboraca i onih iz okolnih sela odlazi na rad u Nemačku, Italiju, Austriju, a sada i u Slovačku. Rade po nekoliko meseci, pa se vraćaju kući i posle nekoliko nedelja ili meseci pauze ponovo se vraćaju poslovima… »

Kinezi potrošili 13 milijardi dolara na internetu za Dan samaca

Radio 021 11.11.2016
Kupci u Kini potrošili su danas više od 13 milijardi dolara na internetu, iskoristivši popuste koji se nude na takozvani Dan samaca, praznik koji su kreirali trgovci da bi privukli samce da se “uteše” kupovinom kao terapijom. Za samo 24 sata… »

Planinarska akcija u nedelju na Fruškoj gori

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada u nedelju 13. novembra organizuje jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori. Ruta će biti: Paragovo - Jegerova bašta - Izvor Zvečan - Kamenar - Zmajevac - Kraljeva Stolica - Popovica… »

Fenomenalni Serbia Fashion Week: Publika je klicala od oduševljenja modnim revijama! (foto)

Telegraf 11.11.2016
Sjajna atmosfera i neka od najvećih svetskih i domaćih imena obeležili su četvrti dan Serbia Fashion Weeka. Program četvrtog dana Serbian Fashion Weeka počeo je predavanjem koje je održao Žan-Pol Donald Potar, nekadašnji generalni direktorom… »

Dunavska nagrada za mlade istraživače dodeljena Jeleni Molnar Jazić

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - Na Univerzitetu u Kremsku u Austriji, na svečanosti održanoj 9. novembra u okviru godišnjeg skupa Dunavske rektorske konferencije, doc. dr Jeleni Molnar Jazić dodeljena je Dunavska nagrada za mlade istraživače kao predstavnici Srbije. Ovo… »

Srpska nedelja mode – o usponima i padovima modne industrije

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - U Novom Sadu možete posetiti veliki modni događaj, srpsku nedelju mode. Četvrtog dana održan je seminar "Usponi i padovi modne industrije", na kome je govorio Donald Potard, bivši generalni direktor modne imperije Žan Pol Gotijera, a na… »

Kako prepoznati dijabetes?

RTV 11.11.2016
NOVI SAD - U Srbiji blizu 10 odsto stanovništva boluje od dijabetesa. Zbog neprepoznavanja simptoma, udruženje "Plavo srce 021" se trudi da poveća svest celokupne zajednice o tom zdravstvenom problemu. Gosti Jutranjeg programa sa kojima razgovaramo o… »

TRAMP: Mediji su krivi za demonstracije protiv mene

Moj Novi Sad 11.11.2016
Donald Tramp se suočava sa posledicama predsedničkih izbora u SAD, protestima zbog rezultata i utiscima sa sastanka sa Barakom Obamom. Već dva dana se širom Amerike održavaju protesti zbog pobede ekscentričnog milijardera u duelu sa Hilari Klinton… »