Izvor: RTS arhiva vesti 26.11.2016

Zaječar, hapšenja zbog krijumčarenja migranata

RTS 26.11.2016
U zajedničkoj akciji zaječarske policije i Vojske Srbije uhapšene su tri osobe pošto je otkrivena grupa državljana Bugarske za koju se sumnja da je organizovala prebacivanje migranata preko granice i prevoz po teritoriji Srbije, saopštila je… »

Grad Beograd odao počast vojvodi Vasi Čarapiću

RTS 26.11.2016
Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je venac na spomenik Vasi Čarapiću, povodom 210 godina od pogibije istaknutog borca za oslobođenje Beograda i Srbije od Turaka. Andreja Mladenović je podsetio da se danas prisećamo pogibije velikog… »

Peticija DS-a za besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama

RTS 26.11.2016
Forum žena Demokratske stranke (DS) je u Knez Mihajlovoj ulici povodom "16 dana aktivizma, borbe protiv nasilja nad ženama" pokrenuo peticiju u kojoj od Vlade Srbije traži besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama i žrtvama porodičnog… »

Čepurin: Lavrov u Beogradu 12. i 13. decembra

RTS 26.11.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov boraviće 12. i 13. decembra u Beogradu, gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom, izjavio je za "Politiku" ambasador Rusije Aleksandar Čepurin. Aleksandar Čepurin je naveo da će se Sergej Lavrov susresti sa… »

Žena se utopila u Ibru kod Zubinog Potoka

RTS 26.11.2016
Starija žena utopila se u reci Ibar na severu Kosova, u selu Pridvorica u opštini Zubin Potok. Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je za Tanjugu da je u pitanju V. V, stara 75 godina. Prema njegovim rečima, nesreća se… »

Potraga za teroristima u Dagestanu

RTS 26.11.2016
U tri ruske oblasti severnokavkaske republike Dagestan pokrenuta je antiteroristička operacija. Traga se za ekstremistima, rekao je za Tas portparol operativnih štabova Nacionalnih antiterorističkih komiteta u Dagestanu. "Režim antiterorističke… »

LSV: Državni praznici da budu i 3. maj, 31. jul i 28. februar

RTS 26.11.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine založila se da se državnim praznicima, pored 25. novembra 1918. kada je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, državnim praznicima proglase i 3. maj, 31. jul i 28. februar, koji su takođe značajni datumi u… »

Davor Bernardić umesto Milanovića na čelu SDP-a

RTS 26.11.2016
Prema nezvaničnim rezultatima izbora u hrvatskom SDP-u, Davor Bernardić je potvrdio nadmoć iz prvog kruga izbora i gotovo sigurno postaje novi predsednik te stranke, prenose hrvatski mediji. Na izbore je izašlo nešto manje članova SDP-a nego u prvom… »

Demokrate će učestvovati u brojanju glasova u Viskonsinu

RTS 26.11.2016
Zastupnik Hilari Klinton, Mark Erik Elijas izjavio je da će demokrate učestvovati u ponovnom brojanju glasova u Viskonsinu, iako nisu primetili nikakve neregularnosti do sada. Kako prenosi AFP, Elijas je za portal Medijum rekao da će učestvovati i u… »

Fotografija iz Srbije najlepša na svetu!

RTS 26.11.2016
Delo Čedomira Žarkovića koje prikazuje bigrene kade Stopića pećine proglašeno je najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu na međunarodnom foto-konkursu „Vikimedije“ „Viki voli Zemlju“. Srbija… »