Izvor: RTS arhiva vesti 26.11.2016

Film „Jesen samuraja“ oduševio bečku publiku

RTS 26.11.2016
Premijera romantične komedije „Jesen samuraja“ u austrijskoj prestonici, reditelja Danila Bećkovića, oduševila je publiku. Najgledaniji domaći film ove godine, koji je do sada u Srbiji pogledalo više od 170.000 ljudi, premijerno je sinoć… »

Prevrnuo se brod kod Oklanda, ima žrtava

RTS 26.11.2016
Kod novozelandskog grada Oklanda prevrnuo se brod, pri čemu je više osoba poginulo, ali se tačan broj žrtava za sada ne zna, saopštila je policija. Lokalni mediji navode da se 11 osoba našlo u vodi nakon što se ribarski brod prevrnuo na ulazu u… »

Obeležena godišnjica Drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu

RTS 26.11.2016
Partizanske uniforme i kape sa petokrakama preplavile su centar Jajca, a nisu izostale ni partizanske pesme. Gotovo hiljadu antifašista iz svih republika bivše Jugoslavije okupilo se u Jajcu povodom obeležavanja 73. godišnjice Drugog zasedanja… »

BiH odobrila projekat građenja graničnog prelaza sa Srbijom

RTS 26.11.2016
Savet ministara BiH je na telefonskoj sednici u petak doneo odluku o odobravanju projekta izgradnje graničnog prelaza sa Srbijom Bratunac-Ljubovija. Banjalučke Nezavisne novine navode da se očekuje da međunarodni tender za izgradnju ovog prelaza bude… »

Bor, uhapšen zbog razbojništva

RTS 26.11.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D. I. iz Bora i, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog 15-godišnjaka, zbog sumnje da su izvršili krivična dela razbojništvo… »

Sirijska vojska povratila naselje u istočnom Alepu

RTS 26.11.2016
Sirijske trupe povratile su kontrolu nad istočnim delom najvećeg i strateški veoma važnog sirijskog grada Alepa. Zauzimanje naselja Hanano došlo je u danima kada su sirijske vladine snage i njihovi saveznici pokrenuli ofanzivu u oblastima u kojima se… »

Mirović: Ničiji identitet u Vojvodini neće biti ugrožen

RTS 26.11.2016
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da ničiji identitet i ničija samobitnost u današnjoj Vojvodini ne smeju i neće biti ugroženi, a naročito ne onih koji su, zajednički sa srpskim narodom, hrabro i odlučno ispisivali istoriju… »

Vulin: Srbija ne mora nikom da se izvinjava

RTS 26.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova kroz istoriju, kao ni za NATO bombardovanje, već samo može da bude ponosna na svoje borce. Vulin je na… »

Iran želi pomorske baze u Siriji i Jemenu?

RTS 26.11.2016
Teheran je zainteresovan za uspostavljanje pomorskih vojnih baza u Siriji i Jemenu, izjavio je šef generalštaba oružanih snaga Irana, general Muhamed Husein Bageri, preneo je AP navode iranske novinske agencije Tasnim. "Možda će nam u nekom trenutku… »

Medijskom kampanjom do manje saobraćajnih nezgoda

RTS 26.11.2016
Od nove godine važiće nova saobraćajna pravila. Izmenjeni propisi trebali bi da pomognu da se popravi crna statistika sa puteva u Srbiji, rekao je za RTS zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Boban Milinković. Neprilagođena brzina… »