Izvor: RTS arhiva vesti 26.11.2016

Britanija, usvojen zakon o masovnom nadzoru građana

RTS 26.11.2016
Posle višemesečnih rasprava, britanski parlament usvojio je sporni novi zakon kojim se vlastima, od policije i špijuna do regulatora za hranu, vatrogasnih službi i poreskih inspektora - daju ovlašćenja da analiziraju podatke sa pretraživača… »

Zeman: Na pretnje iz Turske odgovoriti zaštitom granice

RTS 26.11.2016
Predsednik Češke Miloš Zeman ocenio je kao običnu ucenu pretnje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da iz Turske može da pusti izbeglice da preplave Evropu, i poručio da treba zatvoriti granice na balkanskoj trasi, što je po njegovoj… »

Florida, jedna osoba ubijena u pucnjavi u tržnom centru

RTS 26.11.2016
Poginula je jedna osoba, a još jedna je ranjena u pucnjavi u tržnom centru u gradu Koral Springs na Floridi, preneli su lokalni mediji. Pucnjava se dogodila u tržnom centru koji je nakon incidenta zatvoren. Tržni centar je evakuisan i ostaće zatvoren… »

Upad u džamiju u Stokholmu, napadači bacali petarde

RTS 26.11.2016
Neidentifikovani napadači upali su nakon jutarnje molitve u džamiju u švedskoj prestonici Stokholmu, ispisali sprejom nacističke svastike i poruke govora mržnje na zidovima i bacali petarde, objavila je lokalna policija. Zvaničnici džamije su… »

Kuburović: Javni beležnici pokazali izuzetnu profesionalnost

RTS 26.11.2016
Javno beležništvo u Srbiji je nakon dve godine rada na izuzetno zadovoljavajućem nivou, istakla je ministarka pravde Nela Kuburović na Prvom savetovanju javnih beležnika, koje je Javno-beležnička komora organizovala u Nišu. Prema njenim rečima… »

Veber: Turska neće postati članica EU

RTS 26.11.2016
Stupanje Turske u EU je u potpunosti isključeno, izjavio je šef frakcije Hrišćanskih demokrata u Evropskom parlamentu Manfred Veber. "Turska neće postati članica EU", rekao je Veber u intervjuu listu Noje oznabriker cajtung. On smatra da je… »

U Srbiji 2015. registrovano više od 900 novoobolelih od tuberkuloze

RTS 26.11.2016
U svetu je od tuberkuloze, koja je jedna od deset vodećih uzroka smrti, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije u 2015. obolelo oko 10,4 miliona ljudi, od kojih je oko 10 odsto dece, rečeno je na simpozijumu "Tuberkuloza - apdejt 2016"… »

Šire se požari u Izraelu

RTS 26.11.2016
Požari koji bukte u Izraelu od utorka, proširili su se tokom noći na jevrejska naselja na Zapadnoj obali a jedno od njih je moralo biti evakuisano, saopštila je izraelska policija. Hiljade stanovnika naselja Halamiš kraj Ramale, napustilo je svoje… »

Magla i sumaglica utiču na smanjenu vidljivost

RTS 26.11.2016
Magla i sumaglica ovog jutra znatno utiču na smanjenu vidljivost u većem delu zemlje, te Auto-moto savez Srbije savetuje vozačima daleko veću opreznost za volanom. Na deonicama gde je vidljivost smanjena ispod 100 metara potrebno je uključite sva… »

Napad kod pijace u Mogadišu, 10 mrtvih

RTS 26.11.2016
Najmanje deset osoba je ubijeno u eksploziji automobila–bombe, kod kontrolnog punkta pored pijace u prestonici Somalije, saopštili su policija i očevici. Cela pijaca je razorena, ljudi su stradali. Broj mrtvih će sigurno rasti, rekao je policijski… »