Izvor: Pravda arhiva vesti 28.11.2016

Predsednik Nemačke: Prekinuti evropske integracije!

Pravda 28.11.2016
Nemački predsednik Joakim Gauk izjavio je u intervjuu za list Di velt da su evropske integracije išle suviše brzo, zbog čega nisu svi mogli da stignu Nemačku. - Mnogi stradaju od saznanja da naš svet postaje jedinstveni organizam - ubeđen je Gauk… »

Tadić: Neozbiljno je da Šutanovac bude predsednički kandidat

Pravda 28.11.2016
Lider SDS Boris Tadić kaže da je neozbiljno da predsednik DS Dragan Šutanovac bude kandidat za predsednika Srbije. Na pitanje da li može da se dogovori sa bivšom strankom (DS) oko istog predsedničkog kandidata odgovorio je potvrdno. - Neozbiljno bi… »

Keriju se žuri: Hoće što pre dogovor sa Moskvom pre Trampove inauguracije!

Pravda 28.11.2016
Državni sekretar SAD Džon Keri preduzima „neverovatne“ diplomatske napore kako bi zaključio sporazum sa Rusijom o prekidu opsade sirijskog grada Alepa, piše „Vašington post“. „Odlazeći državni sekretar Džon Keri preduzima neverovatne… »

Evropa pred novom dramom: Renci pada zbog referenduma?

Pravda 28.11.2016
Posle Bregzita i pobede Trampa, mnogi smatraju predsedničke izbore u Francuskoj idućim testom za Zapad, ali pre toga je referendum u Italiji. Taj referendum bi mogao da dovede do ostavke premijera Italije Matea Rencija, jednog od lidera “nove… »

Porošenko ide gašićevim stopama: Ima fresku sa svojim likom u hramu (foto)

Pravda 28.11.2016
Ukrajinski novinar i volonter Jurij Kasjanov obratio se predsedniku zemlje Petru Porošenku, zatraživši od njega odgovore na niz nezgodnih pitanja: kada će se završiti rat u Donbasu, zašto predsednik, kao što je ranije obećao, nije prodao svoje… »

Šiptari vladaju crnom gorom: Dobili vlast, mandate, simbole, opštinu Tuzi, ...

Pravda 28.11.2016
Prema dogovoru Demokratske partije socijalista i albanskih partija o formiranju 41. vlade Crne Gore, Tuzi će nakon višedecenijskih pregovora Albanaca sa DPS-om postati samostalna opština. Kako je dogovoreno, rok za ispunjenje ovog cilja je 31. maj… »

Tadić izvređao svog naslednika : Nikolić svakog dana sramoti Srbiju!

Pravda 28.11.2016
Bivši šef države i aktuelni lider SDS-a Boris Tadić ocenio je da ne postoji ništa idealnije za Aleksandra Vučića nego da političke stranke opozicije imaju „pregršt predsedničkih kandidata” i da je to situacija u kojoj lider SNS-a može stati… »

Podgorica izabrala premijera: Evo šta planira Milova albansko-bošnjačko-hrvatska vlada!

Pravda 28.11.2016
Crnogorski parlament, u čijem radu nisu učestvovali predstavnici opozicionih stranaka, jednoglasno je danas izabrala novu, 41. vladu na čelu s premijerom Duškom Markovićem. Nova Vlada Crne Gore će uvesti državu u NATO, posvetiće se odnosima sa… »

Kako je ugrožena gomila podataka Američke mornarice

Pravda 28.11.2016
Američka ratna mornarica je ovih dana otkrila kako je zahvaljujući jednom jedinom laptopu ugrožena privatnost čak 130 hiljada mornara. Da stvar bude gora, taj laptop nije ni u vlasništvu mornarice - već treće ugovorne strane. HPES (Hewlett-packard… »

Janukovič u Ukrajini optužen za izdaju

Pravda 28.11.2016
Državni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko optužio je bivšeg predsednika zemlje Viktora Janukoviča za izdaju države. - Uzimajući u obzir da se Janukovič nalazi izvan Ukrajine i da se faktički krije od policije, sadržaj optužbe je objavljen usmeno… »