Izvor: RTV arhiva vesti 13.12.2016

Zaplenjen tovar zaštićenih vrsta ptica

RTV 13.12.2016
BATROVCI - Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja 129 odstreljenih ptica koje pripadaju strogo zaštićenim vrstama. Prilikom detaljne kontrole u prtljažniku automobila "BMW X5" bugarskih registarskih oznaka je u dve… »

Suđenje za zločin u Kravicama 6. februara

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u Kravici kod Bratunca u slučaju "Srebrenica", ni danas nije počelo u Specijalnom sudu, a novi termin je… »

Srbiji isporučeno svih 27 dizel-motornih vozova

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Isporuka 27 novih dizel-motornih vozova za Srbiju, godinu dana pre dinamike u potpunosti je realizovana, saopšteno je danas iz kompanije "RZZD International". Isporuka vozila predviđena je Aneksom br. 5 uz ugovor za modernizaciju železničkih… »

Vučević: Na dočeku u Novom Sadu Zdravko Čolić

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - Građane Novog Sada će za doček Nove 2017. godine, na proslavi koja će biti održana na glavnom Trgu slobode, zabavljati pevač Zdravko Čolić, najavljeno je danas u Gradskoj kući. "Posle devet godina Čola je ponovo na centralnom… »

Sirijska vojska preuzela punu kontrolu nad Alepom

RTV 13.12.2016
ALEPO - Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojske. Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je… »

Specijalci upali u kuću načelnika policije Kumanova

RTV 13.12.2016
KUMANOVO - Službenici makedonskog Osnovnog tužilaštva su uz podršku specijalaca danas ušli u kuću načelnika policije u Kumanovu Stojančeta Veličkovića, kojeg je postavio opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM). Kako prenose… »

Merkel i Oland: Produžiti sankcije Rusiji

RTV 13.12.2016
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland saglasili su se danas da bi trebalo produžiti sankcije Rusiji, koje su uvedene zbog krize u istočnoj Ukrajini jer, kako kažu, nije postignut napredak u primeni sporazuma iz… »

Carinici zaplenili oko 400.000 cigareta

RTV 13.12.2016
SRPSKA CRNJA - Carinici na graničnom prelazu Srpska Crnja prema Rumuniji sprečili su pokušaj šverca i zaplenili oko 400.000 cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas Uprava carina. Prema navodima Uprave carine, cigarete su otkrivene sinoć u… »

Bačić: Ima otvorenih pitanja u vezi nastave na hrvatskom jeziku

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Predsednik Hrvatskog nacionalnog veća (HNV) Slaven Bačić izjavio je danas da postoji više otvorenih pitanja kada je reč o izvođenju nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji i da se o njima govori godinama, ali da su tek u "poslednjih par… »

Gorislav Papić dobitnik nagrade Aleksandar Tijanić

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Novinar Radio-televizije Srbije (RTS) Gorislav Papić ovogodišnji je dobitnik novinarske nagrade "Aleksandar Tijanić" koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za novinarsku borbenost, saopštio je danas UNS. Žiri u sastavu Slavoljub… »