Izvor: RTV arhiva vesti 13.12.2016

Vukčević: Haški optuženici nisu bili u Topčideru u vreme ubistva gardista

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se nijedan haški optužnik nije nalazio u kasarni na Topčideru u trenutku ubistva gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, prenosi list Danas. Vukčević je… »

Ugašen požar u stambenoj kuli u Dubaiju

RTV 13.12.2016
DUBAI - Vatrogasci su ugasili požar koji je izbio noćas u soliteru u Dubaiju, saopštila je vlada navodeći da u incidentu niko nije povređen. Vatra je izbila nešto pre ponoći u kuli u stambenom kompleksu na veštačkom ostrvu Palm Džumeira, prenosi… »

Povećan broj stipendista Fonda za mlade talente

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Fond za mlade talente povećaće broj stipendista na osnovnim studijama od ove godine sa 800 na 850, odlučeno je danas na sednici Fonda za mlade talente. Na sednici je doneta Odluka o raspisivanju Konkursa za stipendiranje najboljih studenata… »

Gojković: Srbija ima interes za unapređenje saradnje sa UAE

RTV 13.12.2016
ABU DABI - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednica Federalnog nacionalnog saveta Ujedinjenih Arapskih Emirat (UAE) Amal Al Kubaisi ocenile su danas da se odnosi dve zemlje dobro razvijaju na političkom, ekonomskom i kulturnom planu… »

Alepo: Postignut dogovor o evakuaciji pobunjenika i civila

RTV 13.12.2016
PARIZ - Postignut je dogovor o primirju u Alepu i civilima i pobunjenicima koji žele da napuste grad biće dozvoljeno da odu autobusom do srede uveče, potvrdili su danas izvor u sirijskoj vojsci, lokalni gradonačelnik istočnog Alepa i predstavnici… »

Crna Gora otvorila dva nova poglavlja sa EU

RTV 13.12.2016
BRISEL - Crna Gora otvorila je večeras dva nova poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, a reč je o poglavljima 11 o poljoprivredi i ruralnom razvoju i 19 o socijalnoj politici i zapošljavanju. Odluka je doneta u Briselu na Međuvladinoj… »

Novac za doček preusmeriti za lečenje dece

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - Neformalna grupa "Novosadska patrola" pokrenula je peticiju kojom gradskim vlastima poručuju da odustanu od organizovanja proslave Nove godine na Trgu slobode, a novac koji su planirali da potroše na taj događaj doniraju u humanitarne svrhe… »

Kuba i gugl potpisale sporazum o bržem internetu

RTV 13.12.2016
HAVANA - Kuba i američka kompanija Gugl potpisale su sporazum koji bi trebalo da obezbedi brži pristup internetu, jer je poznato da je u toj ostrvskoj zemlji internet ograničen i spor, prenosi AFP. Sporazum su potpisali izvršni direktor matične Gugl… »

Marković: Dokle EU misli da nas blokira?

RTV 13.12.2016
JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i narodni poslanik Dragan Marković - Palma ocenio je danas da Hrvatska nije blokirala sama otvaranje poglavlja 26, jer se ona, kako je naveo, u Evropskoj uniji ne pita ništa. "Centralno pitanje je dokle EU… »

Potvrđena Trampova pobeda u Viskonsinu

RTV 13.12.2016
VAŠINGTON - Završeno ponovno prebrojavanje glasova u američkoj državi Viskonsin, potvrdilo je pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima, saopštila je izborna komisija te države, prenosi AFP. Prema podacima, Tramp je u toj državi osvojio… »