Izvor: RTV arhiva vesti 13.12.2016

Mirović sa delegacijom Kikinde o razvoju

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom Grada Kikinde, koju je predvodio gradonačelnik Pavle Markov, a razgovarano je o zajedničkoj realizaciji razvojnih projekata sa ciljem boljeg ekonomskog razvoja i… »

"Zoranov brk" osvojila Violeta Goldman

RTV 13.12.2016
ZAJEČAR - Treće večeri manifestacije "Dani Zorana Radmilovića" nagradu "Zoranov brk" osvojila je Violeta Goldman, za ulogu Glorije Biti u komadu "I konje ubijaju zar ne" pozorišta Madlenijanum. Goldman je kazala da je iznenađena nagradom i da joj… »

Levandovski produžio ugovor sa Bajernom

RTV 13.12.2016
MINHEN - Poljski fudbaler Robert Levandovski produžio je danas ugovor sa Bajernom iz Minhena do 2021. godine, saopštio je nemački klub. "Veoma sam srećan što su pregovori dali pozitivan rezultat i što ću ostati u Bajernu nekoliko godina duže. Još… »

Klimatske promene utiču na veličinu irvasa

RTV 13.12.2016
STOKHOLM - Irvasi na ostrvu Svalbard u Severnom ledenom okeanu se smanjuju, a naučnici smatraju da su glavni uzrok za ovakvu pojavu klimatske promene. Naučnici iz Britanije i Norveške pronašli su na Svalbardu odraslog irvasa rođenog 2010. godine koji… »

KZM Sombor: Radionica izrade novogodišnjih ukrasa i čestitki

RTV 13.12.2016
SOMBOR - U prostorijama Omladinskog kluba Kancelarije za mlade grada Sombora danas u 19 časova Fonda za edukaciju "Vivarta Lila" organizuje radionicu izrade novogodišnjih ukrasa i čestitki. Radionicu će voditi Đurđica Mrkailo Balgavi, likovna… »

Černišov aktivan u zaštiti životinja

RTV 13.12.2016
SUBOTICA - Dok se dovodi u vezu sa mogućim preuzimanjem Crvene Zvezde i priprema tim fudbalera subotičkog Spartaka za predstojeći meč s Partizanom, ruski trener Andrej Černišov aktivan je i na polju zaštite životinja. Za nešto više od godinu… »

Radionica "Kako pročitati medije?" danas u CK13

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u okviru projekta „Pozadina propagande – gde se završava informacija, a počinje diskriminacija?", danas u 19 časova biće održana radionica na temu "Kako pročitati medije?". Ko odlučuje šta je… »

APV: Za stočare 60 miliona dinara

RTV 13.12.2016
NOVI SAD - U Skupštini Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na osnovu konkursa za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u Vojvodini… »

Prihod od revijalnog meča u humane svrhe

RTV 13.12.2016
BEOGRAD - Generalni sekretar Vaterpolo saveza (VSS) Srbije Nemanja Marijan rekao je da će sav prihod od ulaznica, koje su danas puštene u prodaju, za revijalnu utakmicu između Srbije i tima sveta biti uplaćen u humanitarne svrhe. "Na jednom mestu… »

Mihajlović: Radimo zajedno, povezujemo region

RTV 13.12.2016
SARAJEVO - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas u Sarajevu, na Samitu zemalja članica Centralnoevropske inicijative, da zemlje u regionu uprkos razlikama treba… »