Kultura arhiva vesti 17.01.2017

Miki Jevremović će počivati u Aleji zaslužnih građana

B92 17.01.2017
Poznati pevač Miki Jevremović, koji je preminuo prošle nedelje pod osledica moždanog udara, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, saznaju "Večernje novosti". Kako saznaje beogradski list, sahrani će prethoditi komemoracija… »

Pozorišne predstave u Konaku kneza Miloša

B92 17.01.2017
Nakon dobrog prijema kod publike u prethodnom periodu, Istorijski muzej Srbije nastavlja sa izvođenjem predstava u autentičnom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru zarad promocije ideje muzejskog teatra, afirmacije tradicije, kulture i jezika… »

(Video) Prelepa pevačica otkrila: Apstinencija pre braka je jedan od najtežih izazova u životu

Kurir 17.01.2017
Pevačica Sijara prvi put je priznala da je nedostatak seksa pre braka veoma teško podnela. Sijara je u braku sa igračem američkog fudbala Raselom Vilsonom, a pre nego što su izgovorili sudbonosno "da" doneli su odluku – da apstiniraju do braka. Oni… »

Još jedan bend neće da svira Trampu, u čast Šefa

B92 17.01.2017
"B strit bend" koji se naziva "najboljim Brus Springstin tribjut bendom", otkazao je učešće na inauguracionom balu koji se organizuje u čast novoizabranog predsednika Donalda Trampa. Bend je bio najavljen kao jedan od učesnika na zabavi u Vašingtonu… »

Prvi put u istoriji Poznati glumac snima i uživo emituje film! (video)

Srbija danas 17.01.2017
Jedinstven događaj! Vudi Harelson sprema se da izvede jedinstven događaj: da snimi film koji će uživo biti emitovan u bioskopima. On će u četvrtak (19.1) počev od 2h ujutru na londonskoj pozornici snimati ostvarenje koje potpisuje kao reditelj… »

Jokinen: Ljudi su dobri, sistem je loš

Studio B 17.01.2017
Finski reditelj Anti Jokinen održao je večeras u Drvengradu radionicu za studente i mlade autore nakon projekcije svog ostvarenja „Cvetovi rata“, za koji je nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Šangaju. Prema sinopsisu, nemiri su dugo… »

Treća monografija Veličkovićevih crteža

Politika 17.01.2017
Galerija „Rima” iz Kragujevca krajem prošle godine objavila je još jednu monografiju posvećenu Vladimiru Veličkoviću koja obrađuje umetnikovu stvaralačku deceniju od 1975. do 1985. godine. Prethodno, objavljene su i predstavljene monografije… »

Gluma i pevanje - budući ciljevi

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - U redovnoj rubrici "Dike novosadske" do sada smo predstavljali brojne mlade talente. Obuhvatili razne oblasti od umetnosti, preko nauke do sporta, a današnja sagovornica, iako ima malo godina, poseduje veliki broj talenata. Pevanje i gluma… »

Šok izložba u Beogradu: Autor objavio svoju umrlicu

Blic 17.01.2017
Pucanj u glavu, Isus na infuziji, teniseri kao novi bogovi i umrlica samo su neki od eksponata sa izložbe umetnika Velče Velčeva, (rodom iz Dimitrovgrada, koji više od četvrt veka živi i radi na Majorci), koja se otvara večeras u galeriji "Haos"… »

(Video) Milan Vasić: Brankica i ja smo se skontali od prvog dana

Kurir 17.01.2017
Povodom premijere filma "Vrati se Zone" razgovarali smo sa poznatim glumcima o glavnoj temi, a to je ljubav. Milan Vasić, Brankica Sebastijanović, Dragana Mićalović i Ljiljana Stjepanović otkrivaju šta je za njih ljubav, kako u istoj rešavaju… »