Kultura arhiva vesti 17.01.2017

Napisao knjigu u kojoj nema nijednog slova „A“!

RTS 17.01.2017
Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je knjigu „Sve je moglo biti drukčije“, jedinstvenu jer ne sadrži nijedno slovo „A“. Zahvaljujući tome što se enigmikom bavi godinama, taj poduhvat, kako kaže autor, nije bio preterano… »

Zavirite u Kustin dom u Drvengradu (FOTO)

Alo 17.01.2017
Slavni režiser Emir Kusturica pre nekoliko godina je na Morkroj Gori izgradio čuveni Drvengrad. Njegov dom u kome često boravi nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Emir je pre nekoliko godina za "Pulsonline" otvorio vrata svog doma i otkrio kako u njemu… »

“ Vrati se Zone“ pred beogradskom publikom 24. januara u Sava centru

Studio B 17.01.2017
Najavljivan kao nastavak velikog filmskog hita Zdavka Šotre iz 2002, film Vrati se Zone u režiji Juga Radivojevića, naći će se premijerno pred beogradskom publikom 24. januara u Sava centru. Ivana i Miroslav Mitić uradili su scenario po motivima… »

Novi kreativni rukopis Ivana Medenice

Politika 17.01.2017
„Tragedija inicijacije ili nepostojani princ” jedinstvena je knjiga iz istorije i teorije pozorišta autora Ivana Medenice, direktora Međunarodne asocijacije pozorišnih kritičara i umetničkog direktor Bitefa. Delo je upravo objavila izdavačka… »

(Video) Najbliži rođak otkriva: Džordža Majkla su ubile teške droge, a za sve je kriv njegov partner

Kurir 17.01.2017
Blizak rođak Džordža Majkla Andros Jorgu kaže da veruje da je legendarni pevač umro od prekomerne doze droge. Britanski mediji navode da je Jorgu bio u Majklovoj pratnji na turnejama i da je izjavio kako je slavni muzičar pred kraj života ponovo… »

Iza bele linije

Danas 17.01.2017
U filmu "Brza promena" naš junak, prerušen u klovna, pljačka banku. Dok još uvek ne shvatamo kakav je tačno njegov plan za beg polako počinjemo da navijamo za njega, ne samo zato što je on naš junak. Naime, društvo protiv kojeg je ustao vredno je… »

Jedini nadležan: Vučić zabranio ministrima da govore o Prištini, Sarajevu i Zagrebu!

Pravda 17.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zabranio je danas svim ministrima, državnim funkcionerima i službenicima da do daljeg komentarišu dešavanja u regionu, preneo je Blic. Vučić se na to, navodno, odlučio zbog poslednjih dešavanja na Kosmetu i… »

"Nije o todoriću": Premijera hrvatskog filma "Gazda" u četvrtak u Domu Omladine Beograda! (video)

Srbija danas 17.01.2017
Dokumentarni film o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Hrvatski film "Gazda" reditelja Daria Juričina u četvrtak, 19. januara biće premijerno prikazan pred srpskom publikom u Domu omladine Beograda. Ovo dokumentarno ostvarenje govori o životu… »

Nema mnogo filmova o snažnim ženama

Danas 17.01.2017
Među gostima ovogodišnjeg Kustendorfa je i belgijska glumica Viržin Efira, koja je glumila u dvadesetak francuskih filmova i prešla put od televizije do autorskog filma. Prošle godine u Kanu bila je deo dve filmske ekipe i ostvarenja koja su privukla… »

Zbog hladne sale Narodno pozorište u Kikindi otkazalo predstavu

Blic 17.01.2017
Kikindsko Narodno pozorište otkazalo je večerašnje (20) izvođenje predstave „Generalna proba samoubistva“, jer je temperatura u sali danas bila svega 16,5 stepeni. Tako je početak igranja prve predstave u Novoj godini pomeren za subotu, ali samo… »