Kultura arhiva vesti 17.01.2017

(Foto) kralj je živ! Internet gori zbog ove fotografije! Evo dokaza da je Elvis ponovo među nama

Kurir 17.01.2017
Internet zajednica je potpuno poludela zbog fotografija sedog čoveka na obeležavanju rođendana legendarnog Elvisa Prislija u njegovom domu u Memfisu. Ne bi ovaj "dekica" izazvao toliku pažnju da iza njega nije stajalo obezbeđenje koje ga je u stopu… »

Najzad i kod nas: Premijera predstave Magično popodne

Srbija danas 17.01.2017
Komad Volfganga Bauera je dugo očekivan... Komad Volfganga Bauera, Magic Afternoon iz 1967. godine, jedan je od najigranijih dramskih tekstova o mladoj generaciji na nemačkom govornom području. Kroz rasplet odnosa u ljubavnom četvorouglu artikulišu… »

(Paparaco) Zone, Zone, zar ti nije hladno? Brankica Sebastijanović po snegu u salonkama i bez čarapa

Kurir 17.01.2017
Dok čeka premijeru filma "Vratila se Zone", Brankica Sebastijanović uživa u Beogradu. Glumica se po ovom snežnom danu šeta strogim centrom prestonice i kod Doma sindikata čeka da se na semaforu upali zeleno svetlo. Međutim, ono što svima prvo… »

Bend Škrtice u Domu omladine povodom promocije njihovog novog albuma

Srbija danas 17.01.2017
Dođite da se zajedno zabavimo. Bend Škrtice će u sredu, 18. januara u Klubu Doma omladine u Beogradu organizovati novinarsku promociju povodom njihovog novog albuma. Članovi benda će izvesti nekoliko numera sa istoimenog debi albuma, a program… »

Saopšten program 46. Dana komedije u Jagodini

Blic 17.01.2017
46. Dani komedije u Jagodini biće održani od 20. do 27. marta pod sloganom "Tragikomedije našeg vremena", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Selektorka ovogodišnjeg festivala je teatrološkinja i pozorišna kritičarka dr Ana Tasić. U… »

Premijera u ateljeu: Ljubavni četvorougao sa smrtnim ishodom

Blic 17.01.2017
U četvrtak (19.1) u 20:30h na Sceni "Petar Kralj" Ateljea 212 premijerno će biti izvedena predstava "Magično popodne" Volfganga Bauera u dramaturgiji Jelene Mijović i režiji Ane Grigorović. Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin (koja se vraća na… »

Kako je nastala "melanholija": Fon Trir mora da popije litar votke dnevno da bi mogao da snima filmove

Srbija danas 17.01.2017
Kontroverzni danski režiser Lars fon Trir izjavio je da neće više moći da snima filmove, pošto je prestao da konzumira alkohol i droge. U svom prvom intervjuu u poslednje tri godine, datom danskom dnevnom listu "Politiken", Fon Trir je rekao… »

Ivana Dimić: "Arzamas" je krajnje lična priča

Nedeljnik 17.01.2017
"Devet godina sam čuvala svoju bolesnu majku i sedam godina od tih devet pisala knjigu", rekla je dobitnica ovogodišnje NIN-ove nagrade. Ivana Dimić je 63. dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman godine napisan na srpskom jeziku, i tek peta žena… »

(Video) Vratila se Zone posle 15 godina: Sve što sam shvatila, shvatila sam zato što volim!

Kurir 17.01.2017
Nastavak najgledanijeg domaćeg filma, Zona Zamfirova drugi deo vraća se u bioskope širom Srbije posle skoro 15 godina nakon što je ekranizovana ova velika ljubavna saga. Film "Vrati se Zone" priča o tome šta se dogodilo u braku čuvenog para dve… »

Koncertni serijal Bez buke se vraća u Rex, otvaraju ga Dogs in Kavala i Ti

Blic 17.01.2017
Kulturni centar Rex ponovo predstavlja koncertni koncept Bez buke. Nova sezona ovog programa biće otpočeta 21. januara nastupima sastava Dogs in Kavala i Ti. Priliku da otvore koncert imaće tri mladića sa različitih geografskih širina i dužina… »