Kultura arhiva vesti 17.01.2017

Da li znate da je Pikaso u Beogradu?! (foto)

Srbija danas 17.01.2017
Ljubitelji dela španskog umetnika imaće priliku da se dive njegovim radovima. Šta biste rekli kada biste čuli da možete da obiđete izložbu slavnog slikara i jednog od najznačajnijih predstavnika kubizma, Pabla Pikasa? Istina je, nakon izložbe… »

Ona ima Daunov sindrom i nastrašniju ulogu na svetu, kako je biti u njenoj koži?

Srbija danas 17.01.2017
Džejmi Bruer je zaigrala u jednoj od najpopularnijih horor serija današnjice, Američkoj horor priči. Oni su uspešni, bogati, popularni i ispunili su san mnogih ljudi. Žive u glamuroznom svetu filmske umetnosti, hodaju crvenim tepihom, fotografišu… »

Petar Sibinović: Skrivene stvarnosti

Arte 17.01.2017
Otvaranje izložbe skulptura "Skrivene stvarnosti", Petra Sibinovića. Izložba se otvara u utorak 17. januara u 19.00 sati i biće otvorena do 4. februara 2017. svakog dana od 10 do 20 sati (sem nedelje). Petar Sibinović rođen je 1986.godine u Valjevu… »

Premijera "Mliječnog puta" u Drvengradu

Politika 17.01.2017
MOKRA GORA – Film „Na mliječnom putu” Emira Kusturice prikazan je sinoć premijerno u Drvengradu u okviru 10. „Kustendorfa”, a zbog velikog interesovanja dodata je još jedna projekcija. Mnogi, koji nisu imali akreditaciju za festival, ostali… »

Srbi Ignjatoviću nagrada "Čedomir Mirković"

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - Srba Ignjatović, ugledni kritičar, esejista i teoretičar književnosti, ovogodišnji je dobitnik nagrade "Čedomir Mirković", saopštili su iz Udruženja književnika Srbije. Već drugu godinu kako Udruženje književnika Srbije, poštujući… »

Mit o Betovenu: Da li je bio komunista, nacista, prikriveni melez...

Blic 17.01.2017
Da li ga je gubitak sluha kreativno oslobodio? Da li je imao afričke krvi? Da li je napisao muzički komunistički manifest? Ovaj i mnogi drugi mitovi stavljeni su pod lupu na izložbi "Ludvig van: Mit o Betovenu" koja je do kraja januara otvorena u… »

Nedeljno izdanje “24 sata” - vodič za aktuelne događaje i kulturna dešavanja u Srbiji

Blic 17.01.2017
Od 17. januara 2017. godine “24 sata”, dnevne novine u vlasništvu Ringier Axel Springer Srbija, postaju nedeljnik za aktuelne događaje i kulturna dešavanja u Srbiji kao rezultat strateške saradnje Ringier Axel Springer Srbija i vodeće… »

Preminuo akademik Dubravko Lovrenović

Al Jazeera 17.01.2017
Dubravko Lovrenović bio je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i dopisni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. U ponedjeljak navečer u 61. godini preminuo je akademik Dubravko Lovrenović, potvrdio je za agenciju… »

Uporedite: Sinoć se slikala bez gaća, a ovako je Dara Bubamara izgledala na prvom nastupu! (video)

Srbija danas 17.01.2017
Šta vam se više dopada - sadašnje nevaljalo izdanje ili ovo čudo od pre 30 godina? Ako se neko promenio od prvog pojavljivanja na sceni pa do danas, to je folk pevačica Dara Bubamara. Nestašno devojče je i danas nestašno, ali na malo drugačiji… »

Evo zašto RTS reprizira "Ubice mog oca"

Alo 17.01.2017
Na veliko iznenađenje domaće javnosti, u nedelju 15. januara RTS je ponovo počeo s emitovanjem popularne krimi serije "Ubice mog oca", iako je poslednja epizoda emitovana pre samo dve nedelje. Popularni televizijski krimić Predraga Gage Antonijevića… »