Kultura arhiva vesti 17.01.2017

Lamija Begagić gošća Razgovora u knjižari

Blic 17.01.2017
Gošća novog izdanja "Razgovora u knjižari" u holu Doma omladine večeras u 19h biće sarajevska prozaistkinja, novinarka i urednica Lamija Begagić, koja će predstaviti svoj novi roman "U zoni". Nije tačno da sve srećne porodice liče jedna na… »

Izložba fotografija i plakata "Kustendorfa"

RTV 17.01.2017
MOKRA GORA - Reditelj Emir Kusturica otvorio je juče u galeriji "Kapor" izložbu fotografija i plakata sa prethodnih devet izdanja Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf". On je istakao da je Mećavnik postojao vremenom jedna vrsta… »

Šamar nečiste savesti

Politika 17.01.2017
Velča Velčev u galeriji „Haos” od večeras izlaže instalacije čija je okosnica relacija između materijalnog i metafizičkog. Velču Velčeva, umetnika koji od danas izlaže svoje instalacije u galeriji Haos, naročito interesuje relacija između… »

Danas nova "POP: & kultura" Ko su politički korektne dvorske lude

Blic 17.01.2017
U novom broju kulturnog dodatka “POP & kultura”, koji utorkom poklanjamo uz "Blic", možete pročitati: Ivana Dimić: Devet godina sam negovala bolesnu majku i pisala "Arzamas" - Ivana Dimić o temi svog romana koji je ovenčan nagradom "Ninov roman… »

Zahar Prilepin: Žalim što nisam branio Srbe

Večernje novosti 17.01.2017
Zahar Prilepin, jedan od najčitanijih ruskih pisaca, gost Emira Kusturice na desetom Kustendorfu. ČESTO sam u Srbiji. Na Beogradskom sajmu knjiga ljudi su u redovima čekali da im potpišem knjige, a sada sam prvi put u prilici da u Mokroj Gori uzvratim… »

Novosadski teatar Promena: Studenti nisu čekali da ih neko zaposli, već su uzeli stvar u svoje ruke

Blic 17.01.2017
Najmlađa pozorištna scena u Novom Sadu okuplja pedesetak akademaca, od glumaca, režisera i dramaturga, do producenata, studenata zvuka, svetla, slikarstva i mnogih drugih. Studenti novosadske Akademije umetnosti nisu čekali da ih neko zaposli u… »

Haradinaj se oglasio: Čim uskoro dođem u Srbiju ovo ću prvo da uradim!

Pravda 17.01.2017
Nekadašnji vođa OVK Ramuš Haradinaj imao je poseban tretman u pritvoru Haškog suda, kaže nekadašnji oficir JNA Veselin Šljivančanin. Kako navodi, dok su Idriz Baljnjaj i Ljahiju Brahimaj 2005. godine u Hag doputovali "redovnom linijom", Haradinaja… »

Izložba "Odrastanje uz umetnost"

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - U četvrtak, 19. januara 2017. godine u 18.00 sati u dvorcu Eđšeg biće svečano otvorena izložba "Odrastanje uz umetnost" koju Galerija Matice srpske i Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" organizuju povodom malog jubileja – deset… »

Pobedio roman neuhvatljivog žanra

Danas 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je Ninove nagrade kritike za najbolji roman objavljen na srpskohrvatskom jeziku u protekloj kalendarskoj godini i peta je po redu spisateljica koja je ponela ovo književno priznaje, koji je dodeljeno 63. put. Za nagrađeni roman… »