Izvor: Dnevnik arhiva vesti 25.01.2017

Srbija najzad u najkvalitetnijem šeširu

Dnevnik 25.01.2017
U sedištu Evropske fudbalske unije, u Nionu, obaviće se danas žreb kvalifikacionih grupa za naredni takmičarski ciklus mladih reprezentacija 2017/19. Zahvaljujući odličnim rezultatima u prethodna tri ciklusa, Srbija se po prvi put našla u… »

Parizijen: Tužilaštvo otvorilo istragu o Fijonovoj ženi

Dnevnik 25.01.2017
PARIZ: Francusko tužilaštvo otvorilo je istragu o navodima da je supruga kandidata konzervativaca za predsednika Francuske Fransoa Fijona radila kao njegova pomoćnica dok je. on bio poslanik, objavio je danas list "Parizijen" ne navodeći izvor, preneo… »

Domaćinski doček za osmeh i sreću

Dnevnik 25.01.2017
Učenici OŠ „Braća Aksić“ iz sela Lipljan posetili su danas Gradsku kuću, gde im je dobrodošlicu poželeo član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić. Osnovci s Kosova i Metohije treću godinu zaredom dolaze u Novi Sad, u okviru projekta… »

Le Penovoj zabranili ulazak u izbeglički kamp

Dnevnik 25.01.2017
PARIZ: Liderka francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen nije uspela da uđe u izbeglički kamp u blizini Denkerka. “Oni su danas odbili da nas puste u izbeglički kamp. Ovo je demokratija na francuski način“, napisala je Le Penova na… »

U raciji uhapšene dve od sedam osumnjičenih osoba

Dnevnik 25.01.2017
BERLIN: U raciji koja je danas sprovedena u šest nemačkih saveznih država uhapšeno je dvoje od sedam osumnjičenih, koji se terete za planiranje oružanih napada na policiju, Jevreje i tražioce azila, saopštio je portparol Kancelarije saveznog… »

Nova energija starog prijateljstva

Dnevnik 25.01.2017
KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i zamenik gradonačelnika norveškog grada Narvika Geir-Ketil Hansen potpisali su novu Deklaraciju prijateljstva između gradova. Narvika i Kikinde, povodom pola veka saradnje i prijateljstva između ova dva… »

Niz amandmana hrvatskih zastupnika na izveštaj EP o napretku Srbije

Dnevnik 25.01.2017
Na Nacrt izveštaja o napretku Srbije u Evropskom parlamentu je podneto ukupno 325 amandmana među kojima je i dobar deo. onih koje su podneli hrvatski zastupnici, a koji se u najvećem delu na zakon o univerzalnoj jurisdikciji, odnos prema hrvatskoj… »

Pobjeda: Optuženi priznali krivicu, Dikića čeka suđenje

Dnevnik 25.01.2017
Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj. noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, a bivšeg šefa srpske Žandarmerije… »

EU: Smanjiti priliv izbeglica ili će populisti imati uspeha

Dnevnik 25.01.2017
VALETA: Evropska unija mora da radi na značajnom smanjenju priliva izbeglica u Italiju iz Libije narednih nekoliko meseci ili će populisti na predstojećim izborima u nekoliko. evropskih zemalja uspešno iskoristiti migrantsku krizu, upozorili su lideri… »

SP Francuska 2017: Francuska i Slovenija za finale

Dnevnik 25.01.2017
U polufinalu Svetskog prvenstva rukometaša u četvrtak će se sastati reprezentacije Francuske i Slovenije (20.45), dok će sutradan šansu za ulazak u borbu za zlato tražiti Hrvatska i Norveška (20.45). Slovenija je u Parizu sigurnom igrom savladala… »