Arhiva vesti 12.02.2017

Đorđević u nenajavljenom obilasku Vojne akademije i 204. brigade

RTS 12.02.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević nenajavljeno je obišao 204. vazduhoplovnu brigadu i Vojnu akademiju. Ministar je sa saradnicima obišao je komandu brigade i dežurnu jedinicu lovačke avijacije na aerodromu Batajnica. U razgovoru sa dežurnim pilotima… »

Poreska: Stomatolozi ne izdaju fiskalne račune

B92 12.02.2017
Beograd -- Poreski inspektori su vanrednim kontrolama 17 privatnih stomatoloških ordinacija u nekoliko gradova u Srbiji u 13 otkrili nepravilnosti. To je oko 76 odsto objavila je Poreska uprava Srbije. Mera zabrane obavljanja delatnosti biće izrečana u… »

Požari širom Australije, evakuacija

B92 12.02.2017
Sidnej -- Australijanske vlasti naredile su evakuaciju stanovnika iz pojedinih slabo naseljenih seoskih područja u Novom Južnom Velsu zbog buktanja šumskih požara. Požare širom Australije su podstakle visoke temperature i snažni vetrovi. Do danas… »

MMF optimističan u pogledu rasta američke ekonomije

SEEbiz 12.02.2017
DUBAI - Izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde izrazila je u nedjelju optimizam u pogledu rasta američkog gospodarstva za vrijeme Donalda Trumpa, ali i upozorila da bi to moglo negativno utjecati na svjetsko… »

Dveri proslavile punoletstvo

Beta 12.02.2017
Srpski pokret "Dveri" obeležio je večeras u Domu omladine u Beogradu punoletstvo  -  18 godina postojanja. "Čestitam Vam 18. rodjendan Dveri,  postali smo punoletni, sazreli smo, vreme je za velika dela i pobedu, učinimo Srbiju velikom",  rekao je… »

Udarna vest: Evakuisan aerodrom u Hamburgu, bačena nepoznata supstanca! (foto/video)

Pravda 12.02.2017
Aerodrom u Hamburgu evakuisan je nakon što je više od 50 ljudi prijavilo da ima disajnih problema. Problemi sa disanjem nastali su zbog udisanja supstance za sada nepoznatog porekla… Back in the airport but all waiting outside security for it to open… »

Napustila porodičnu kuću: Razvode se Dajana i Žika Jakšić?

Svet 12.02.2017
Dajana Jakšić je pre nekoliko nedelja napustila dvadeset četiri godine starijeg muža Žiku Jakšića. Kako Kurir prenosi, ona je navodno napustila porodični dom na Bežanijskoj kosi sa sinom Dušanom, a za krizu u braku znali su samo najbliži. “Da… »

Šta novi predsednik Nemačke donosi Srbiji: Odmeren političar i dobar znalac prilika na Balkanu

Kurir 12.02.2017
Izborom Frank-Valtera Štajnmajera (61) za 12. posleratnog predsednika Nemci su dobili šefa države, kojem u ovim olujnim vremenima mogu da veruju, koji važi za iskusnog i razložnog političara i čiju reč uvažavaju i njegovi politički… »

Tuča u restoranu u Zemunu, troje povređeno

RTV 12.02.2017
BEOGRAD - Tri osobe povređene su u tuči u jednom restoranu u Zemunu, rečeno je danas Tanjugu u MUP-u. Kako navode iz MUP-a, svi povređeni su prevezeni u Urgentni centar, a istraga je u toku. Beogradski mediji prethodno su objavili da je u restoranu… »

Novi Zeland, više od 200 kitova ponovo u vodi

RTS 12.02.2017
Više od 200 kitova, koji su se nasukali na obalu Novog Zelanda, uspelo je tokom noći da se vrati u vodu i otpliva. Volonteri su uspeli da spasu još njih 17 zahvaljujući visokoj plimi. Portparol Odeljenja za očuvanje Herb Kristofers rekao je da se… »