Izvor: Novi magazin arhiva vesti 19.04.2017

Pens upozorio Severnu Koreju da ne testira rešenost vojske SAD

Novi magazin 19.04.2017
Američki potpredsednik Majk Pens upozorio je danas Severnu Koreju da "ne testira" rešenost američke vojske jer će ona odgovoriti na "efikasan" način na upotrebu nuklearnog ili konvencionalnog naoružanja. U okviru posete Japanu, Pens je s palube… »

Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći kod Prokuplja

Novi magazin 19.04.2017
Jedna osoba je poginula u sudaru kamiona i autobusa jutros oko 4.45 na ulazu u Prokuplje iz pravca Kuršumlije, preneli su mediji. Kako se navodi, nesreća se dogodila kada je vozač (27) kamiona "Zastava", prokupačkih registarskih tablica izgubio… »

MSP odbio ukrajinski zahtev o uvođenju mera Rusiji

Novi magazin 19.04.2017
Međunarodni sud pravde (MSP) odbio je danas zahtev Ukrajine o uvođenju hitnih mera Rusiji kako bi prekinula navodnu oružanu i finansijsku podršku pobunjenicima na istoku Ukrajine. Najviši sud UN sa sedištem u Hagu naložio je Rusiji da poštuje… »

Osam osoba lakše povređeno u četiri saobraćajne nezgode

Novi magazin 19.04.2017
U četiri saobraćane nezgode koje su se dogodile u Beogradu lakše je povređeno osam osoba, među kojima i jedno dete, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. "U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 20.25 u Bečmenu, na putu ka Petrovčiću… »

Na Kosovu povređen ključni svedok crnogorskog tužilaštva

Novi magazin 19.04.2017
Jedan od ključnih svedoka u procesu crnogorskog Specijalnog tužilaštva zbog pripremanja terorističkog napada tokom izbornog dana Mirko Velimirović imao je težak saobraćajni udes na Kosovu. Velimirović je teže povređen i nalazi se na Ortoperdskoj… »

Pao vojni helikopter u Grčkoj, poginula četiri oficira

Novi magazin 19.04.2017
Četiri oficira poginula su danas, a jedna osoba je povređena u padu helikoptera granične patrole u severnoj Grčkoj, saopštili su grčki vojni zvaničnici. Nesreća se desila severno od grada Elasone, oko 450 kilometara severozapadno od Atine. Vojska… »

Mustafa: Kosovo ne može neograničeno čekati na svoju vojsku

Novi magazin 19.04.2017
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je večeras da Kosovo neče beskonašno čekati na formiranje svoje vojske i da će odluka o tome biti doneta u Prištini a ne Beogradu. Mustafa je učestvujući u emisiji KTV, rekao da su razgovori o vojsci počeli u… »

Ministar odbrane razgovarao sa sindikatima o reformama

Novi magazin 19.04.2017
Ministar odbrane Sebije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženih sindikata "Sloga", u čijem sastavu su i zaposleni Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, o započetim reformama u tom resoru. Predstavnici sindikata "Sloga"… »

U Sjenici 13 centimetara snega, nema većih problema

Novi magazin 19.04.2017
Tokom noći između utorka i srede u Sjenici je napadalo 13 centimetara snega, ali se snežni pokrivač brzo topi, rečeno je danas radiju Sto plus u Meteorološkoj stanici u toj opštini. Meteorolog Fadil Mahmutović rekao je da takve vremenske prilike… »

Tusk: Ne idem na saslušanje da se za bilo šta pravdam

Novi magazin 19.04.2017
Predsednik Evropskog saveta, bivši poljski premijer Donald Tusk jedva se danas na Glavnoj železničkoj stanici u Varšavi probio kroz masu pristalica i protivnika koji su ga dočekali pred saslušanje u tužilaštvu zbog optužbi da je navodno umešan u… »