Izvor: Novi magazin arhiva vesti 19.04.2017

Sneg zavejao Srednju Evropu, 130.000 Poljaka ostavio bez struje

Novi magazin 19.04.2017
Neočekivana zima u aprilu ne predaje se proleću u Srednjoj Evropi, pa su mećava, mokri sneg i olujni vetar pokidali vodove u snegom zavejanoj Poljskoj, zbog čega je prošle noći više od 130.000 stanovnika te zemlje ostalo bez struje. Poljska… »

Predsednik Albanije nije izabran, nema kandidata

Novi magazin 19.04.2017
Parlament Albanije nije danas uspeo da izabere predsednika Republike jer niko nije ni predložen za tu funkciju. Vladajuća levičarska koalicija albanskog premijera Edija Rame nije predložila kandidata što je bio znak njene dobre volje prema opoziciji… »

Naser Keljmendi vraćen u pritvor

Novi magazin 19.04.2017
Apelacioni sud u Prištini odredio je meru pritvora od dva meseca za Nasera Keljmendija, čime je poništo raniju odluku Osnovnog suda u Prištini iz februara kojom je osuđeni za organizovani kriminal, teško ubistvo i prodaju droga određen kućni… »

CINS nominovan za najveće novinarsko priznanje u Evropi

Novi magazin 19.04.2017
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) nominovan je za Evropsku novinarsku nagradu 2017, koja će biti dodeljena u četvrtak u Amsterdamu. CINS je, kako je saopšteno, nominovan u kategoriji "Istraživačko novinarstvo". U istoj kategoriji… »

Bivši NFL igrač se obesio u zatvoru

Novi magazin 19.04.2017
Nekadašnja zvezda američkog fudbala (NFL) Aron Hernandes obesio se danas u zatvorskoj ćeliji u Masačusetsu, saopštili su zatvorski zvaničnici. Hernandes (27) je pronađen obešen u zatvoru i posle pokušaja oživljavanja je proglašen mrtvim u… »

Sertić: Ne postoji dualizam funkcija jer mi je istekao mandat u Razvojnoj agenciji

Novi magazin 19.04.2017
Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Željko Sertić danas je izjavio da mu je istekao mandat na toj funkciji tako da više ne postoji dualizam funkcija zbog kojeg od Agencije za borbu protiv korupcije nije dobio odobrenje da… »

Novi dokumenti pokazuju da su saveznici znali za holokaust već 1942. godine

Novi magazin 19.04.2017
Do sada neviđeni dokumenti, koji sadrže izveštaje o holokaustu i pokazuju da je Zapad znao za nacističke ratne zločine i pre nego što su otkriveni koncentracioni logori, biće objavljeni ove nedelje u Velikoj Britaniji, prenose izraelski mediji… »

Tilerson: Iran se pridržava nuklearnog sporazuma

Novi magazin 19.04.2017
Državni sekretar SAD Reks Tilerson obavestio je Kongres da se Iran pridržava uslova iz nuklearnog sporazuma koje je sa ovom zemljom 2015. postigla prethodna administracija, kao i da Amerika produžava olakšavanje sankcija, ublaženih prema odredbama… »

Viša cena bakra pomogla RTB-u da redovno izmiruje obaveze

Novi magazin 19.04.2017
Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor uredno izmiruje obaveze prema državi, lokalnim samoupravama i kreditorima zahvaljujući rastu cene bakra na svetskom tržištu, saopštilo je danas to preduzeće. Zamenica generalnog direktora RTB-a Bor za… »

U sirijskom napadu korišćen gas sarin, kaže medjunarodna organizacija

Novi magazin 19.04.2017
Medjuvladina Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) sa sedištem u Hagu saopštila je danas da je analiza "neporecivo" pokazala da je u napadu u Siriji početkom aprila upotrebljen zabranjeni bojevi otrov - gas sarin ili slična supstanca… »