Izvor: Novi magazin arhiva vesti 19.04.2017

SAD prilagođavaju podmornice ženama-mornarima

Novi magazin 19.04.2017
Ratna mornarica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) počela je da prilagođava podmornice ženama kojih je sve više u posadama. Podmornice su projektovane za muškarce - za njihovu visinu, težinu, čak i po tome kako su i gde su postavljena sedišta… »

Preminuo ruski novinar pretučen u Sankt Peterburgu

Novi magazin 19.04.2017
Ruski novinar Nikolaj Andrušenko preminuo je danas od povreda zadobijenih pre šest nedelja u napadu u Sankt Peterburgu, saopštilo je uredništvo njegovog lista. Vest o smrti Andrušenka (73), novinara dnevnog lista Novi Peterburg, preneli su mediji… »

Izbori u Francuskoj: Ko je izbacio Junkera iz takta

Novi magazin 19.04.2017
Evropski lideri, diplomate i službenici netremice posmatraju predsedničku kampanju, uzdržavajući se pritom od uplitanja u ovo nacionalno pitanje. Jasno je ipak da se od 11 kandidata u Briselu samo tri smatraju "dobrim društvom", dok se samo jedan… »

Kalifornijska policija: Motiv ubistava u Freznu je rasističke prirode

Novi magazin 19.04.2017
Motiv čoveka koji je noćas ubio tri a ranio jednu osobu u Freznu, isključljivo je rasističke prirode i nema veze za terorizmom, saopštila je policija tog kalifornijskog grada. Kori Ali Muhamad je za manje od dva minuta iz sačmare upucao četiri… »

Ero: Francuska će uskoro imati dokaze o hemijskom napadu u Siriji

Novi magazin 19.04.2017
Ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero je danas izjavio da će njegova zemlja za nekoliko dana imati dokaz da su sirijske vlasti 4. aprila izvele napad hemijskim oružjem, u kojem je u jednom uporištu pobunjenika poginulo 87 ljudi. "Imamo elemente koji… »

Autobus u Indiji se survao u kanjon, 44 mrtvih

Novi magazin 19.04.2017
U saobraćajnoj nesreći u Indiji poginule su 44 osobe, nakon što je autobus sleteo sa planinskog puta i survao se u 200 metara duboku provaliju, izjavili su danas lokalni zvaničnici. Samo dve osobe, od kojih je jedna kondukter, preživele su udes u… »

Zarada AP-a pala zbog slabijeg poslovanja novina

Novi magazin 19.04.2017
Zarada i prihodi američke novinske agencije Asošijetid pres pali su prošle godine s padom u novinama i jačeg dolara koji je smanjio prihode u inostranstvu. Zarade AP-a znatno su se smanjile u odnosu na 2015. godinu kada je imao velike poreske… »

U epidemiji meningitisa u Nigeriji umrlo 745 ljudi

Novi magazin 19.04.2017
Od meningitisa je u poslednjih pet meseci u Nigeriji umrlo 745 ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja. Takve epidemije nisu retke u Nigeriji, zemlji u "meningitičnom pojasu" koji se prostire od Senegala do Etiopije. "Registrovano je 745 smrtnih… »

Juventus i Monako u polufinalu LŠ

Novi magazin 19.04.2017
Fudbaleri Juventusa i Monaka plasirali su se u polufinale Lige šampiona. Među četiri najbolje ekipe plasirali ranije su se plasirali i Real Madrid i Atletiko Madrid. Žreb za polufinale Lige šampiona obaviće se u petak. Fudbaleri Juventusa plasirali… »

Naučnici otkrili još jednu planetu na kojoj bi moglo biti života

Novi magazin 19.04.2017
Naučnici su otkrili jednu novu planetu koja spada medju malobrojna svemirska tela na kojima bi mogao da se razvije neki oblik života, preneo je danas časopis "Nejčer". "Nismo mogli naći bolji cilj u potrazi za dokazima života van Zemlje", rekao je o… »