Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Priča o novosadskim rokerima koji nisu više sa nama

Blic 23.05.2017
Omaž rokenrol muzičarima koji su proslavili Novi Sad, a nisu više sa nama, biće upriličen u Radio kafeu sutra od 19 sati u Novom Sadu. Događaj pod nazivom „Novosadska kultura sećanja – U čast velikih majstora“ organizuje Radio 021, a… »

Sutra slavimo Svetu braću Ćirila i Metodija: Ovu jednu stvar obavezno morate da uradite

iKragujevac 23.05.2017
Srpska pravoslavna crkva sutra proslavlja Svetu braću Ćirila i Metodija, koji su širili hrišćansku veru i pismenost među Slovenima. Praznik je u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom, što znači da spada u zapovedne svetkovine. Narodna… »

Delo koje čini da nam srce kuca 120 udaraca u minuti

Danas 23.05.2017
Kan je okupan suncem, gužva je neopisiva, svakodnevna kontrola za ulazak u palatu nepodnošljiva i veoma zamorna, zbog čega projekcije svakodnevno kasne, ali su zato filmovi, bar za sada, inspirativni i kvalitetni. A to je i najvažnije. Krenimo redom… »

Knjiga "Konstantinović. Hronika" - uskoro u prodaji

Danas 23.05.2017
Knjiga “KONSTANTINOVIĆ.Hronika” na 815 strana, uz oko 100 fotografija, dokumenata i ilustracija, i 1.000 imena u Indeksu ličnosti, govori o životu i delu književnika i filozofa Radomira Konstantinovića. Izdavači Dan graf (Danas) iz Beograda i… »

Preminuo Rodžer Mur

Nedeljnik 23.05.2017
Mur najzapaženija uloga svakako je agenta sa sa dozvolom za ubistvo, Dežmsa Bonda, ali ostaće zapamćen i po kultnim serijama "The Saint" i "The Persuaders". Slavni britanski glumac, ser Rodžer Mur preminuo je u Švajcarskoj nakon kraće bitke sa… »

Sve mu je na dohvat ruke: Miloš Biković u Rusiji ima poseban tretman!

Kurir 23.05.2017
Miloš Biković već nekoliko godina boravi u Rusiji, gde snima mnogobrojne serije i filmove, i tamo je stekao je ogromnu popularnost, zbog koje očigledno ima i poseban tretman. Naime, srpski glumac ima privilegije poput najpopularnijih glumaca u… »

Obeleženo 40 godina Muzeja afričke umetnosti

Danas 23.05.2017
Muzej afričke umetnosti je jedinstvena ustanova kulture u Beogradu, Srbiji i u regionu, jer se bavi istorijom i kulturom afričkih naroda i predstavlja simbol velikog prijateljstva između naše i afričkih zemalja, rekao je gradonačelnik Beograda… »

Studentska izložba

Arte 23.05.2017
Suočavanje - umetnički rad studenata II godine doktorskih studija Scenskog dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. 27. maj – 2. juni 2017. god. Galerija i izlozi Šok zadruge, Zmaj Jovina pasaž br. 22, Novi Sad. Otvaranje: subota, 27. maj… »

Učimo da delimo

Danas 23.05.2017
"Sve može da se deli - i materijalne i nematerijalne stvari. Ljudi dele grad kada ga koriste ali i kada naprave nove stvari i kada ga razvijaju", kaže za Danas arhitekta i univerzitetski profesor Ivan Kucina, koji je ove subote u okviru 12. Beogradske… »

Nakultiviši se na Dorćol platzu uz umetnike iz regiona

Danas 23.05.2017
Festival edukativnog karaktera „Nakultiviši se!“ biće održan 27. i 28. maja na Dorćol platzu gde će se okupiti umetnici iz celog regiona - Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban… »