Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Selimiru Raduloviću nagrada "Đura Jakšić"

Danas 23.05.2017
Književna nagrada Đura Jakšić, za najbolju pesničku knjigu objavljenu na srpskom jeziku, u prethodnoj godini, pripaala je ove godine knjizi "Senka osmog eona" Selimira Radulovića u izdanju Kulturnog centra Novog Sada. Kako je saopšteno, za najbolju… »

Otvoren Prvi festival muzičke omladine

iKragujevac 23.05.2017
U organizaciji Udruženja Muzička omladina Kragujevac uz podršku Muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ i pod pokroviteljstvom grada Kragujevca u sali Prve kragujevačke gimnazije otvoren je Prvi festival muzičke omladine. Festival ovakvog koncepta… »

Eva Ras ispljuvala Kusturicu a igrala u njegovom filmu: Evo šta je rekla o slavnom reditelju

Kurir 23.05.2017
Glumica Eva Ras je poznata po tome što nema dlake na jeziku, a ovoga puta je iskritikovala Emira Kusturicu i njegove poslednje filmove. Ras smatra da se Kusturica uobrazio i tvrdi da on nije isti čovek sa kojim je snimala kultno ostvarenje “Otac na… »

The Frust: Izložba Ksenije Pantelić u Beogradu

Blic 23.05.2017
Izložba grafika Ksenije Pantelić "The Frust" svečano će biti otvorena u četvrtak, 25. maja u 20 časova u galeriji Centra za grafiku, a biće postavljena do 8. juna. Izložene grafike, njih četrnaest, izvedene su u tehnici sito štampe, i… »

(Foto) svi smo plakali kad je umro Pikac: Evo kako danas izgleda glumac iz serije Vratiće se rode!

Kurir 23.05.2017
Kultna serija "Vratiće se rode" postavila je nove standarde na televiziji, pre svega zahvaljujući trudu glumca i producenta Dragana Bjelogrlića, režisera Gorana Gajića i Nikole Pejakovića Kolje kao scenariste. Naravno, svi glumci u seriji su prosto… »

Kada je pojedinac bio pozitivac

Danas 23.05.2017
Pre tri godine, u vreme kada je u ovoj zemlji još uvek postojala potreba za filmskom kritikom u dnevnim novinama, bavio sam se, pomalo na silu, nastavkom filma „Grad greha“. Tekst je završen tužnom preporukom samo zbog prilike za gledanje Stejsija… »

Vodimo vas na predstavu!

Mondo 23.05.2017
MONDO vam poklanja ulaznice za "Prometejev put"! Predstava "Prometejev put" biće izvedena 23. i 24. maja u 21 čas u Dorćol Platzu, a mi vam poklanjamo ulaznice! MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE! Ako želite da osvojite karte… »

Mala grafika - Novi Sad 2017.

Arte 23.05.2017
I nagrada 300 evra II nagrada 200 evra III nagrada 100 evra ...prijava do 30. septembra 2017. više informacija o konkursu i uslovima učešća (.pdf) https://drive.google.com/open?id=0B3KH6j2LxKvQZWRwd01ISkpyUlE sve informacije o konkursu biće… »

Umetnost i život u Haosu

Danas 23.05.2017
Nežno, poetično i suptilno su prve impresije u susretu s delima argentinsko-francuskog umetnika Erika Delmara, čija će izložba "Umetnost i život su jedno te isto" biti otvorena večeras od 20 sati u Galeriji Haos. Postavka obuhvata radove na papiru… »

Na rubu svih vrednosti

Danas 23.05.2017
U Šabačkom pozorištu večeras je premijera komada "Rubište", u režiji Kokana Mladenovića i po tekstu Ninoslava Đorđevića, a zajedno sa šabačkim ansamblom nastupaju i glumci Somborskog pozorišta. Reditelj Kokan Mladenović objasnio je da… »