Kultura arhiva vesti 23.05.2017

Ana Belen za B92: Srbija? Kusturica i Bregović, naravno

B92 23.05.2017
Deseti festival “Španski metar“ počeo je u nedelju u Jugoslovenskoj kinoteci ciklusom u čast slavne španske glumice i pevačice Ane Belen. Piše: Slobodan Maričić, b92.net Tim povodom Ana Belen je došla u Beograd, u kojem će joj u… »

KCB: Nismo mi krivi što su Levija gađali tortom

B92 23.05.2017
Direktorka Kulturnog centra Beograda (KCB) Gordana Goncić izjavila je danas da ne smatra da je ta ustanova odgovorna za napad na francuskog filozofa Bernara Anrija Levija na Filmskom festivalu "Beldoks" , dok su suorganizatori debatnog programa festivala… »

Samostalna izložba Vuka Ćuka pod nazivom “Impossible Perspectives”

Večernje novosti 23.05.2017
Neretko se radovi vraćaju iz virtualne u fizičku realnost stvarajući na taj način jedan cikličan proces karakterističan prirodnom svetu. “ Impossible Perspectives” je projekat na kome sam angažovan poslednje četiri godine, i sačinjava ga… »

Darko Rundek: Još nisam uspeo da odem do Kube

Press 23.05.2017
Novo remasterovano izdanje prvog "posthaustorovskog" albuma "Apokalipso" i obeležavanje 20. godišnjice samostalne karijere povod su za veliki koncert Darka Rundeka, koji će se 15. juna održati na beogradskom stadionu Tašmajdan. Foto:b92.net Razgovor… »

Zavirite u "Nemoguće perspektive"

Mondo 23.05.2017
Samostalna izložba Vuka Ćuka pod nazivom "Impossible Perspectives" Izložba "Impossible Perspectives", koja će prvi put biti predstavljena publici u Beogradu 24. maja, sastojaće se iz dva dela. Prvi deo sačinjavaće prostorna (site-specific)… »

Drugi festival subverzivnog filma u Domu omladine

Blic 23.05.2017
Prošlogodišnje premijerno izdanje festivala, posvećenog globalnim gorućim temama koje se tiču svih nas, prikazalo je provokativne i politički nekorektne dokumentarce i igrane filmove, koji su se bavili najaktuelnijim političkim i društvenim temama… »

U Narodnoj biblioteci veče posvećeno Saši Hadži Tančiću

Južne vesti 23.05.2017
O piscu, esejisti, novinaru i antologičaru Saši Hadži Tančiću, koji je ostavio dubok trag na sve oblasti kojima se bavio, govoriće u Narodnoj biblioteci niški profesori. Uz to, 23. maja od 19 sati, njegov brat Jugoslav predstaviće antologiju o… »

Nova adresa i ekskluzivna tura za 55. rođendan Muzeja Jugoslavije

Danas 23.05.2017
Muzej Jugoslavije proslaviće svoj 55. rođendan ekskluzivnom turom za publiku sutra od 18 sati i novom adresom. Inicijativu da ulica u kojoj se sada nalazi Muzej ponese ime njegovog autora i jednog od vodećih beogradskih stvaralaca, arhitekte Mihaila… »

Preporuka za čitanje: "Gubilište" Mirka Kovača

B92 23.05.2017
Član beogradskog kosmopolitskog kružoka postao je svojevoljno, ostajući istovremeno – veličanstveni izdanak hercegovačkog krša, ponikao sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Hercegovine, iz Petrovića kod Bileće, gde se priča najčistijim… »

Evo kakvu haljinu će nositi Olivera Katarina! (VIDEO)

Alo 23.05.2017
Naša legendarna glumica i pevačica Olivera Katarina jutros je sa aerodroma "Nikola Tesla" otputovala u Kan. U Kanu je čeka specijalno prikazivanje "Skupljača perja" povodom obeležavanja pola veka od premijere ovog kultnog filma. Ona nam je jutros… »