Izvor: N1 Info arhiva vesti 15.06.2017

Šapić: Pre izbora ni s Đilasom, posle - može saradnja sa SNS

N1 Info 15.06.2017
Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić je rekao da želi da bude gradonačelnik Beograda, a da pre izbora neće ulaziti ni u kakvu koaliciju, pa ni sa Draganom Đilasom, ukoliko on odluči da uđe u izbornu trku. Posle izbora, kaže, moguća… »

Pet zvezdica za bezbednost terenca Tesla model X

N1 Info 15.06.2017
Pogledajte sudare koji su potpuno uništili automobil, ali ne bi bili kobni za njegove putnike. Nakon nekoliko provedenih nezavisnih istraživanja, američka Nacionalna uprava za bezbednost na putevima (National Highway Traffic Safety Administration) dala… »

Kina lansirala teleskop za praćenje crnih rupa

N1 Info 15.06.2017
Kina je u svemir lansirala prvi satelitski teleskop koji će pratiti crne rupe i gama zrake u orbiti. Agencija Sinhua javlja da je lansiranje uspešno izvedeno u baze Žikuan u pustinji Gobi na severoistoku zemlje. Teleskop težak dve i po tone lansiran… »

Nestali kablovi u pošti, prekinuto carinjenje

N1 Info 15.06.2017
Telekomunikacione veze na carinskoj ispostavi Pošta Beograd trenutno su u prekidu zbog nestanka telekomunikacionih kablova, što onemogućava carinjenje poštanskih pošiljaka, saopšteno je u četvrtak. "Otklanjanje kvara je u nadležnosti Telekoma… »

Inicijativa DS da bulevar dobije ime po Nenadu Bogdanoviću

N1 Info 15.06.2017
Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini grada Beogradu Balša Božović predao je danas inicijativu da novi bulevar na Novom Beogradu dobije ime po Nenadu Bogdanoviću. Bogdanović je bio gradonačelnik Beograda od 2004. do 2007… »

Rešenje testa iz matematike za osmake

N1 Info 15.06.2017
Učenici osmog razreda polažu "malu maturu", a danas su radili test iz matematike. U dokumentu ispod možete da pogledate rezultate današnjeg testa. Učenici su juče polagali test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, a sutra ih čeka kombinovani test.… »

Skat: Ne znam šta rade Rusi u Nišu, to je pitanje za Srbiju

N1 Info 15.06.2017
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat rekao je danas u Nišu da "ima dobrih razloga za zabrinutost" zbog postojanja Rusko-srpsko humanitarnog centra u tom gradu. "Ne znam tačno šta oni rade, nikada nisam posetio taj centar, ali… »

Ana Brnabić zaigrala fudbal, nema tremu ni pred Muslinom

N1 Info 15.06.2017
Ministarka Ana Brnabić pokazala je da je vešta i s loptom, i to fudbalskom. Naime, Brnabićeva je bila gošća na promociji nove kampanje PlayerHuntera, na kojoj je odigrala jednu mini partiju s loptom. PlayerHunter je novi internet portal, praktično… »

Požar u Sheveningenu, jedna osoba stradala

N1 Info 15.06.2017
Jedan zatvorenik je stradao u požaru koji je izbio u okviru pritvorske jedinice u Sheveningenu. Advokat Radovana Karadžića objasnio je da je požar izbio u delu zatvora u kom se nalaze holandski zatvorenici, a koji nema veze sa haškim pritvorenicima… »

Održano ročište zbog Savamale po tužbi građanina

N1 Info 15.06.2017
Prva suđenja u vezi sa rušenjem u Savamali počela su i završena u beorgadskom Višem sudu. Dragan Marić je, kao građanin, podneo dve tužbe protiv Republike Srbije, odnosno ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i gradonačelnika… »