Izvor: N1 Info arhiva vesti 15.06.2017

Pešić: U Srbiji ima manje javne debate nego devedesetih

N1 Info 15.06.2017
Javne debate u društvu manje je nego devedesetih godina, a odgovornost za slabljenje javne reči je na intelektualnoj eliti, ocenila je danas sociološkinja Vesna Pešić otvarajući debatu "Kriza javnog uma - Društvo bez debate: sloboda izražavanja i… »

Zrenjaninska fabrika vode puštena u probni rad

N1 Info 15.06.2017
Postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu pušteno je u probni rad i očekuje se da će za nekoliko dana voda biti znatno boljeg kvaliteta nego sada. Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće po nalogu sanitarne inspekcije… »

Ilija Jurišić traži odštetu od Srbije

N1 Info 15.06.2017
Pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu održana je prva rasprava po tužbi zvaničnika Tuzle tokom rata u Bosni Ilije Jurišića protiv Srbije, koji je tužio ovu državu, smatrajući da je u beogradskom pritvoru proveo neosnovano 3,5 godina. Na… »

Tadić otkazao konferenciju, došlo dvoje novinara bez kamera

N1 Info 15.06.2017
Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić otkazao je konferenciju za novinare jer se nije pojavio dovoljan broj novinara. Na konferenciji su se pojavili novinari Bete i Tanjuga kojima se obratio portparol stranke Konstantin Samofalov. "Tema… »

Omladinci SNS došli da iznenade Vučića, on ih preduhitrio

N1 Info 15.06.2017
Članovi omladine Srpske napredne stranke (SNS) priredili su iznenađenje lideru partije i predsedniku države Aleksandru Vučiću - jutros rano došli su ispred zgrade Predsedništva da ga pozdrave prilikom dolaska na posao. Kako se navodi u saopštenju… »

Tomić: Vučić brutalizovao i radikalizovao metode vlasti DS

N1 Info 15.06.2017
Odugovlačenje izbora novog mandtara previše dugo traje, a ko god da to bude, prava vlast ostaće u rukama predsednika države Aleksandra Vučića, složili su se gosti Novog dana novinar Vremena Dejan Anastasijević i odgovorni urednik NIN-a Nikola… »

Jedan put, a mnogo želja: Kako spojiti Sarajevo i Beograd?

N1 Info 15.06.2017
Kontaktna tačka brzog puta Beograd-Sarajevo, na granici BiH i Srbije mora biti u Kotromanu, poručuju iz Ministarstva saobraćaja Republike Srpske. : N1 "U toku je izrada studijske dokumentacije za izgradnju brzog puta od Sarajeva do Vardišta, to je… »

Nova generacija bioskopa: Film uz mirise, ukuse i toplotu

N1 Info 15.06.2017
U Pekingu je nedavno otvoren prvi bioskop nove generacije. Umesto uobičajene projekcije filma, gledaoci su u virtuelnoj realnosti. Najnovija tehnologija omogućava im da, dok gledaju film, osete mirise i ukuse, toplotu ili hladnoću. Izvor: N1… »

Grad izabrao rešenje, Savski most biće ipak zamenjen novim

N1 Info 15.06.2017
Ponuda Saobraćajnog instututa CIP izabrana je kao najbolja za rekonstrukciju Starog savskog mosta. Izabrano rešenje praktično predstavlja novi mosti koji će svojom lučnom konstrukcijom čuvati sećanje na stari most, a svojom funkcionalnošću… »

Mali se raduje izveštaju o Savamali i očekuje izvinjenje

N1 Info 15.06.2017
Posle tačno 14 meseci, MUP Srbije dostavio je Tužilaštvu izveštaj o rušenju u Savamali i time napravio prvi korak u istrazi. I dok opozicija veruje da će se ta istraga prolongirati dok se, kako u DS-u kažu, na kraju ne zaboravi, gradonačelnik… »