Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.07.2017

Evro danas košta 120,6135 dinara

Novi magazin 21.07.2017
Dinar će u ponedeljak, 24. jula ojačati 0,2 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs će biti 120,3541 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Dinar će prema evru sutra biti 2,6 odsto jači nego pre… »

Nikola Jovanović: U oktobru nova stranka, bez saradnje sa SNS

Novi magazin 21.07.2017
Programski direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Nikola Jovanović najavio je da će u oktobru biti formirana stranka, koja, kako kaže, ni na jednom nivou neće sarađivati sa vladajućom Srpskom naprednom strankom… »

Abas od Trampovog zeta traži intervenciju da Izrael ukloni detektore sa svetilišta

Novi magazin 21.07.2017
Palestinski predsednik Mahmud Abas zatražio je hitnu intervenciju SAD kako bi Izrael uklonio detektore za metal na svetilištu u Jerusalimu, rekao je danas palestinski zvaničnik Nabil Abu Rudejne. On je objasnio da je Abas diskutovao o rastućoj… »

U Venecueli održan generalni štrajk, u nasilju poginule dve osobe

Novi magazin 21.07.2017
Milioni gradjana Venecuele učestvovali su u četvrtak u generalnom štrajku u znak protesta zbog planirane promene ustava, a u sukobu policije i demonstranata poginule su najmanje dve osobe. U proopozicionim, istočnim četvrtima Karakasa sve je bilo… »

Tender za Galenku do 1. septembra, radnici očekuju više zainteresovanih

Novi magazin 21.07.2017
Radnici Galenike očekuju da će na tenderu, za prodaju te beogradske farmaceutske komanije, koji bi trebalo da bude objavljen do početka septembra, učestvovati više investitora, izjavio je danas predsednik sindikata Nezavisnost u toj kompaniji Zoran… »

Stejt department: Na Kosovu jača islamski ekstremizam

Novi magazin 21.07.2017
Na Kosovu jača pretnja od nasilnog islamskog ekstremizma što jednim delom finansisraju i strane organizacije koje propagiraju ekstremne ideologije i nasilne ekstremne grupe koje aktivno koriste društvene medije za širenje propagande i regrutovanje… »

Zbog nepravilnosti smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

Novi magazin 21.07.2017
Na predlog gradonačelnika Beograda Siniša Malog, Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad je danas zbog utvrđenih nepravilnosti u radu doneo "odluku o prestanku ovlašćenja" v.d. direktorke te institucije Mikaini Stevanović. Nedavno je u… »

MUP: Uskoro merenje srednje brzine na autoputu preko sistema naplate putarine

Novi magazin 21.07.2017
Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je danas da je projekat merenja srednje brzine vozila na autoputevima Srbije u završnoj fazi kao i da će se za te potrebe koristiti postojeći sistem naplate putarine. Učestvujući na… »

Mihajlović s kineskim zvaničnicima o Koridoru 11

Novi magazin 21.07.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je drumski Koridor 11 strateški važan za razvoj Srbije i da treba da preduzeti sve da se u roku izgradi taj put koji bi trebalo da košta više od 300… »

Radnici Fijata dobili ponudu, pregovori se nastavljaju u ponedeljak

Novi magazin 21.07.2017
Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija dobili su danas zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike koji je i počeo štrajk, rekao je agenciji Beta… »