Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.07.2017

Milićević: Bilo bi dobro da se objavi ugovor sa Fijatom

Novi magazin 21.07.2017
Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ocenio je danas da lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tаdić "po ko znа koji put, kroz bezuspešne nаpаde, pokušаvа dа prebаci odgovornost, zа još jednu u nizu… »

Društvo sudija: Vučinić dokazao da sudije imaju pravo na slobodu izražavanja

Novi magazin 21.07.2017
Društvo sudija Srbije ocenilo je danas, povodom poništenja rešenja Visokog saveta sudstva kojim je bivšem sudiji Vladimiru Vučiniću izrečena javna opomena zbog izjava medijima, da sankcionisanje prava sudije na slobodu izražavanja ima… »

Policija u Varšavi sprečila demonstrante da zatvore senatore u zgradi parlamenta

Novi magazin 21.07.2017
Policija je noćas silom udaljavala demonstrante koji su sedeli na prilazima zgradi parlamenta u Varšavi gde su senatori usvajali spornu reformu Vrhovnog suda, a silom je i patrolnim vozilom prokrčila put portparolu poljske vlade. Od utorka ne jenjavaju… »

Umro Hrvoje Šarinić, bivši premijer Hrvatske i Tuđmanov saradnik

Novi magazin 21.07.2017
Bliski saradnik prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana i jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Hrvoje Šarinić, umro je danas u Zagrebu u 83. godini, potvrdila je Vlada Hrvatske. Bio je predsednik Vlade Hrvatske od avgusta 1992. do… »

Raspisan konkurs za postavljanje stanica za iznajmljivanje bicikala

Novi magazin 21.07.2017
Grad Beograd raspisao je danas javni konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada Beograda, saopštila je Gradska uprava. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao je da će prema uslovima… »

Srbija do kraja godine treba da usvoji ustavne promene

Novi magazin 21.07.2017
Srbija do kraja godine treba da usvoji ustavne promene koje treba da omoguće potpunu nezavisnost sudstva, zaključak je današnjeg okruglog stola o izmenama Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe. Šefica pregovaračkog tima za pregovore Srbije sa… »

Jun mesec sa najviše ubistava u Meksiku u poslednjih 20 godina

Novi magazin 21.07.2017
U Meksiku su u junu ubijene 2.234 osobe, što taj mesec čini najsmrtonosnijim u poslednjih 20 godina, pokazuju podaci meksičke vlade. U prvih šest meseci 2017. godine u Meksiku je takođe bilo više ubistava nego u bilo kojoj prvoj polovini godine u… »

Niš: Biciklista lakše povređen kada je na njega naleteo automobil

Novi magazin 21.07.2017
Biciklista star 51 godinu zadobio je lakše povrede glave danas oko 13.30 časova kada ga je na niškom Vizantijskom bulevaru kod tržnog centra "Roda" udario automobil. Kako su agenciji Beta kazali u niškoj Hitnoj pomoći, biciklista je zaobio nekoliko… »

Komisija: Uprava Energoprojekta daje neistinite podatke

Novi magazin 21.07.2017
Komisija sa hartije od vrednosti danas je saopštila da je mišljenje uprave Energoprojekta o ponudi za preuzimanje akcija te beogradske kompanije koju je dala firma Napred Razvoj, suprotno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava jer sadrži… »

Lazić: Reprezentacija je veliki izazov, spreman sam

Novi magazin 21.07.2017
Debitant u košarkaškoj reprezentaciji Srbije Branko Lazić rekao je danas da će dati sve od sebe da se izbori mesto u timu za predstojeće Evropsko prvenstvo. "Debitant sam, to je velika satisfakcija i još jedan veliki izazov za dokazivanje. Sigurno… »