Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.07.2017

Valensa: Poljska blizu građanskog rata

Novi magazin 21.07.2017
Povodom reforme pravosuđa koju hitno pokušava da progura kroz parlament poljska vladajuća stranka Pravo i Pravda a desetine hiljada Poljaka širom zemlje izlaze već četvrti dana na ulice da protiv nje protestuju, bivši predsednik Poljske Leh Valensa… »

Đorđević sa ambasadorom Austrije o EU i saradnji

Novi magazin 21.07.2017
Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je danas da njegova vlada podržava Srbiju na njenom putu ka EU i pokazao zainteresovanost da joj u tome pomogne, saopštilo je Ministarstvo za rad Srbije posle sastanka ambasadora s ministrom Zoranom… »

Haradinaj dobio podršku porodice Rugova za izbor na funkciju premijera Kosova

Novi magazin 21.07.2017
Kandidat za premijera koalicije oko Demokratske partije Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio je da je dobio podršku Teute Rugove, ćerke pokojnog predsednika Ibrahima Rugove, koja je najavila da će glasati za njegov izbor za premijera. Posle posete porodici… »

Duterte neće ići u SAD jer je smatra nulom od države

Novi magazin 21.07.2017
Filipinski predsednik Rodrigo Duterte odgovorio je danas na poziv Bele kuće i njegovog američkog kolege Donalda Trampa da poseti SAD navodeći da nikada neće posetiti tu zemlju koju smatra nulom. "Ne idem u Ameriku tokom svog mandata čak i posle… »

Bild: Berlin zamrzava isporuke oružja Turskoj

Novi magazin 21.07.2017
Nemačka vlada je donela odluku da zamrzne isporuke oružja Turskoj zbog sukoba dve zemlje oko poštovanja ljudskih prava, preneo je danas list Bild. "Vlada zamrzava sve isporuke namenjene Turskoj", naveo je list. Peter Altmajer, jedan od najbližih… »

RTS: Preminuo pevač Predrag Gojković Cune

Novi magazin 21.07.2017
Pevač narodnih pesama Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, prenela je danas Radio-televizija Srbije. Rođen je 1932. godine a osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu. Pored narodnih pesama, bio je poznat i po izvođenju sevdalinki… »

U2 plaća popravku terena na stadionu u Berlinu

Novi magazin 21.07.2017
Irska rok grupa "U2" platiće 90.000 evra zamenu travnatog terena Olimpijskog stadiona u Berlinu oštećenog tokom njenog nedavnog koncerta. Nemački list "Bild" je danas preneo da je zamena podloge, koja će koštati 130.000 evra, nužna pred utakmicu… »

Gak: U korist roditelja rešena 1.841 žalba za mesta u beogradskim vrtićima

Novi magazin 21.07.2017
Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.841 žalbu roditelja koji nisu dobili mesto u državnim vrtićima na konkursu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Kako se navodi u saopštenju, nakon završetka… »

Dimitrije Boarov: Sve se vrti oko plata

Novi magazin 21.07.2017
Posle nedavnog odlaska Misije MMF-a iz Beograda, nakon sedme revizije sporazuma sa Srbijom, ostala su otvorena bar dva krupna pitanja: da li će posle isteka tekućeg aranžmana, februara iduće godine, Vlada Srbije zatražiti zaključivanje novog… »

Tilerson poziva susede Katara da ukinu kopnenu blokadu te zemlje

Novi magazin 21.07.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je danas četiri arapske zemlje koje su u sporu s Katarom da ukinu kopnenu blokadu te male zemlje u Persijskom zalivu "kao znak dobre vere" u pregovorima za rešenje te diplomatske krize. Tilerson je tokom… »