Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.07.2017

Tri čelnika DAEŠ-a likvidirana u Mosulu

Sputnik 23.07.2017
Tri čelnika terorističke organizacije DAEŠ likvidirana su u četvrtak u Mosulu, saopštili su irački ustanici i precizirali da je reč o šefu „islamske policije“, kao i dvojici organizatora terorističkih napada. Kako se navodi, prilikom… »

„Kuvanje“ u Mediteranu: Turska šalje vojne brodove, Izrael se naoružava

Sputnik 23.07.2017
I Izrael je odlučio da uđe u trku za gasno tržište Evrope. U tu svrhu on već ima ambiciozan projekat o izgradnji dva kraka gasovoda, koji bi trebalo da bude završen do 2025. godine. Tamo gde je veliki novac u igri, veliki su i rizici. Turska već… »

Britanci ocrnili Hrvatsku: Ne vozite se vozom, ne spominjite Srbe, pazite na mine

Sputnik 23.07.2017
Britanski magazin „Trevel čenel“ uputio je nekoliko saveta britanskim turistima, koji nameravaju da putuju u Hrvatsku na odmor, kako da se ponašaju u toj zemlji, a među savetima su i da ne koriste vozove, ne spominju Srbe i da paze na mine. List… »

Predstavnik SAD u Donbasu: Ovde je u toku vruć rat

Sputnik 23.07.2017
Situacija u Donbasu ne može se opisati kao „zamrznuti konflikt“, već kao „vruć rat“, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Voker, koji se nalazi u sastavu američke delegacije koja je danas doputovala u istočnu Ukrajinu… »

Erdogan: Islamski svet neće mirno posmatrati dešavanja u Jerusalimu

Sputnik 23.07.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je bezbednosne mere koje je Izrael uveo na ulazu u najveću džamiju u Jerusalimu, navodeći da islamski svet to neće mirno posmatrati. Erdogan se novinarima obratio u Istanbulu neposredno pre polaska u… »

Štajnmajer: Ono što radi Erdogan nije dobro za Turke u Nemačkoj

Sputnik 23.07.2017
Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da „kroji zemlju po svom ukusu“ i pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji. „Turski predsednik pokušava zemlju da… »

Kusturica je u Rusiji nacionalni heroj

Sputnik 23.07.2017
„Emir Kusturica je u Rusiji veoma popularan. On je tamo praktično nacionalni heroj. U Drvengradu je sve prožeto duhom njegovih filmova i njegovim unutrašnjim svetom iz mašte, čini mi se da se tu živi kao u bajci”, kaže u razgovoru za… »

MAKS 2017: Ugovori vredni nekoliko milijardi evra (video, foto)

Sputnik 23.07.2017
Danas je poslednji dan Međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS 2017, koji se od utorka održava na aerodromu Žukovski, nedaleko od Moskve. Prema preliminarnim rezultatima, avio-salon je posetilo najmanje 400.000 ljudi. Skopljeno je na desetine ugovora… »

Kusturica: Krimljani, ne obraćajte pažnju na Zapad!

Sputnik 23.07.2017
Proslavljeni režiser Emir Kusturica, koji je sa svojim bendom „No smoking orkestra“ doputovao u Simferopolj, rekao je Krimljanima da ne obraćaju pažnju na mišljenje zapadnih zemalja koje ne priznaju to poluostrvo kao deo Rusije. „Vi treba da… »

Sputnjik na MAKS-u: Probali smo „kosmičku hranu“

Sputnik 23.07.2017
Međunarodni avio-kosmički salon MAKS 2017, koji se održava na aerodromu Žukovski nedaleko od Moskve, nije samo prilika da se vide najsavremeniji avioni, helikopteri, bespilotne letelice i vojna tehnika, već i da se kupe suveniri i proba —… »