Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.07.2017

Sirijska vojska izašla na obalu Eufrata

Sputnik 23.07.2017
Sirijska vojska je izašla na obalu reke Eufrat i nastavlja ofanzivu na pozicije militanata terorističke organizacije DAEŠ, prenosi agencija „Masdar“. Prema informacijama agencije, vladine snage su uspele da povrate pod svoju kontrolu sela Dahil i… »

Srbija u kaljuzi — rat do istrebljenja

Sputnik 23.07.2017
Mediji su postali sredstvo brutalnog razračunavanja. Ne piše se perom nego sekirom. Duhovno, rat je unutar društva započeo. Malo je ostalo onih koji će da aktiviraju alarm. Tabloid koji je godinama „otkrivao kriminalne afere“ sadašnjih… »

Rusija raspisala poternicu za ukrajinskim vojnim tužiocem

Sputnik 23.07.2017
Za ukrajinskim vojnim tužiocem Ruslanom Kravčenkom i istražiteljem Vadimom Prijmačokom raspisana je poternica u Rusiji po predmetu vođenja nezakonitog krivičnog postupka protiv admirala Aleksandra Vitka, saopštila je zvanična predstavnica… »

Izrael ne želi Iran u Siriji

Sputnik 23.07.2017
Izrael ne dopušta iransko prisustvo kod svojih granica, izjavio je predstavnik izraelske vojske za odnose sa arapskim medijima Avihaj Adraj, komentarišući potpisivanje sporazuma „Istočna Guta“ o zoni „bez sukoba“. „Odbacujemo bilo kakvo… »

Američki senatori protiv objedinjavanja sankcija Rusiji, Kini i Severnoj Koreji?

Sputnik 23.07.2017
Senatori republikanci, koji imaju većinu u američkom Kongresu, mogu glasati protiv objedinjavanja zakona o sankcijama Rusiji i Kini sa projektom sankcija Severnoj Koreji, javila je agencija AP, pozivajući se na izvore u Senatu. „Prošlog meseca Senat… »

Mirišete hranu pre jela? Posle ovoga više nećete

Sputnik 23.07.2017
Jedno novo istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, pokazalo je da čulo mirisa snažno deluje na naš apetit i metabolizam. To bi mogao biti veliki problem ako se borite s viškom kilograma. Mirisanje hrane pre nego je pojedete može biti… »

Verovali ili ne: Trampov čovek „ukrao“ frižider

Sputnik 23.07.2017
Bivši šef službe za odnose sa javnošću administracije predsednika SAD Donalda Trampa Šon Spajser prisvojio je tuđi mini-frižider, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na svedoke „krađe“. Prema podacima lista, bela tehnika se nalazila… »

Herojska borba za Sevastopolj (video)

Sputnik 23.07.2017
O Sevastopolju, gradu ruske slave, ispevane su brojne pesme. U ovoj, za koju je tekst napisao zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin, opevava se herojstvo „Belog grada kraj Crnog mora". „Ovde su brodovi i vojnici junački stali iza… »

Moskva postaje jedan od glavnih partnera Katara

Sputnik 23.07.2017
Kriza u Zalivu uticaće na ekonomsku saradnju Katara i Rusije: Moskva će postati jedan od glavnih partnera Dohe koja u uslovima blokade prelazi na fleksibilniju i diverzifikovaniju ekonomiju, izjavio je Sputnjiku katarski ambasador u Rusiji Fahad Muhamed… »

Ruska vojska dobija više od stotinu novih aviona i helikoptera

Sputnik 23.07.2017
Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera, saopštio je novinarima na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS 2017 glavni komandant Viktor Bondarjov. „Dobićemo najmanje kao ove godine… »