Izvor: Sputnik arhiva vesti 23.07.2017

Pentagon: Rusija je „ogromna pretnja“ za Ameriku

Sputnik 23.07.2017
Vašington ne sme da dozvoli da počne sukob sa Moskvom, jer se radi o nuklearnoj sili, izjavio je šef Zajedničkog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Džozef Danford. On je naglasio da se „ogromna pretnja“ od Moskve može uporediti sa… »

„Simens“ između Berlina i Moskve

Sputnik 23.07.2017
Ministarstvo inostranih poslova nemačke smatra da se odnosi sa Rusijom nalaze pod znakom pitanja nakon skandala sa kompanijom „Simens“ na Krimu, piše list „Bild am zontag“. Prema rečima predstavnika MIP-a Nemačke, Berlin je ponovo podsetio… »

Tramp na ratnom brodu: Neprijatelji će se tresti od straha

Sputnik 23.07.2017
Predsednik SAD Donald Tramp prisustvovao je svečanoj predaji ratnog broda „Džerald R. Ford“ mornarici u Norfloku u Virdžiniji. Reč je o prvom nosaču aviona nove generacije, vrednom 13 milijardi dolara, koji može da nosi i nuklearno oružje… »

Pentagon: Asad nije koristio hemijsko oružje od aprila

Sputnik 23.07.2017
Sirijske vlasti nisu koristile hemijsko oružje od trenutka kada su SAD izvele napad na sirijsku bazu u aprilu mesecu, izjavio je šef Zajedničkog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Džozef Danford. „Asad je dobio signal u aprilu da će… »

Zločin bez kazne: 18 godina od masakra srpskih žetelaca

Sputnik 23.07.2017
Na današnji dan navršava se 18 godina od kada je 14 srpskih žetelaca, meštana Starog Gracka kod Lipljana, izmasakrirano na njivi 1999. godine dok su želi žito, a za taj težak zločin još niko nije odgovarao. Tog 23. jula 1999. dogodio se možda i… »

Da li je Zapad gurnuo Tursku u zagrljaj Rusije?

Sputnik 23.07.2017
Godinu dana posle neuspelog puča predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan možda je i jači nego što je bio pre njega, a Turska je sigurno udaljenija od Zapada. Nemačka Turskoj preti sankcijama, Evropski parlament traži formalnu suspenziju pregovora o… »