Izvor: Danas arhiva vesti 20.08.2017

Brnabić: Obrazovanje i inovacije prioriteti

Danas 20.08.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas međunarodnu konferenciju "Editovanje genoma: biomedicinske i etičke perspektive" i istakla da su "obrazovanje i inovacije apsolutni prioriteti Vlade Srbije". "Zahvaljujući onom što je prethodna… »

U Bostonu 33 uhapšenih zbog nereda na antirasističkom skupu

Danas 20.08.2017
Prema proceni bostonske policije, oko 40.000 osoba okupilo se na jučerašnjem protestu protiv rasizma i ekstremne desnice, a ukupno 33 osobe uhapšene su zbog manjih sukoba sa snagama reda. Kako prenosi Hina, demonstranti su se okupili u centru grada… »

Više od 50.000 građana Srpske tražilo državljanstvo Srbije

Danas 20.08.2017
Više od 50.000 građana Republike Srpske tražilo je državljanstvo Srbije, izjavio je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić. Kako navodi Srna, Nikolić je rekao da je velika zainteresovanost i za dobijanje srpskog pasoša. Prema rečima… »

Granatiran Damask, četiri osobe poginule

Danas 20.08.2017
Najmanje četiri osobe su poginule, a četiri ranjene kada su teroristi granatirali sajam u Damasku, izjavio je izvor za Sputnjik. Obnovljeni Međunarodni sajam u Damasku održava se od 17. do 26. avgusta u glavnom gradu Sirije. Izložbi prisustvuju… »

MUP demantuje da je zabranjen skup radnika Goše

Danas 20.08.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da nije zabranilo skup radnika Fabrike šinskih vozila "Goša", najavljen za utorak, 22. avgust, i da će, u skladu sa zakonom, preduzeti sve mere i radnje u cilju njegovog mirnog i bezbednog… »

Aplikacija za roditelje - deca više neće ignorisati pozive

Danas 20.08.2017
Na internetu je dostupna nova aplikacija, koja predstavlja pravu radost za roditelje. ReplyASAP preuzima „kontrolu“ nad ekranom mobilnog telefona i pokreće alarm koji se ne zaustavlja sve dok dete ne odgovori na poziv ili poruku. Kako piše N1, Autor… »

Pola miliona posetilaca na Beer festu za četiri dana

Danas 20.08.2017
Belgrade Beer Fest obara rekorde, za četiri dana Ušće posetilo preko pola miliona posetilaca. Četvrto veče festivala obeležili su nastupi Darka Rundeka, Goblina, S.A.R.S-a, Kerbera i Atheist Rapa pred 150.000 posetilaca Program Belgrade Beer Festa u… »

Vulin: Do kraja godine veće plate vojsci, sektoru bezbednosti

Danas 20.08.2017
"Do kraja godine očekujemo značajno povećanje plate ne samo kada su u pitanju pripadnici vojske, već i pripadnici čitavog bezbednosnog sektora. Po naređenju vrhovnog komandanta formirana je Radna grupa koja se baviti rešavanjem svih problema iz… »

Barselona ne želi barijere na ulicama

Danas 20.08.2017
* Gradonačelnica Barselone Ada Colau kaže da bi postavljanje stubića i ograda ograničilo slobodu građana * Rekordna turistička sezona u gradu. Gradonačelnica Barselone Ada Colau rekla je da neće postavljati zaštitne barijere na gradske ulice… »

Sputnjik: Severna Koreja štampa dolare ?

Danas 20.08.2017
Odakle Severnoj Koreji novac za razvijanje nuklearnog programa - pitanje je na koje niko ne može da dâ pouzdan odgovor, ali postoji legenda o tome kako je ova hermetički zatvorena država svojevremeno započela "proizvodnju američkih dolara". I to ne… »