Izvor: Danas arhiva vesti 20.08.2017

Sandžak i "Velika Albanija"

Danas 20.08.2017
* Pravo je čudo kako opstadoše i kako opstaju ovi sandžački Bošnjaci, a još ne porazmisliše o tome da i oni ugledajući se na svog starijeg i većeg brata naprave nekakvu deklaraciju o opstanku. Kosovo "najskuplja srpska reč'' i ,,grdno… »

Bristvovanje 2017.

Danas 20.08.2017
Počeo sam ih upoznavati prije četrdeset tri godine i četiri mjeseca. Nakon odgledane predstave "Kosarina snoviđenja". A onda, sad je ravno tih četrdeset tri, gledajući probu "Straže pod Kozarom", u dvorištu "Doma omladine". Tad su bili ansambl… »

Požari u RS, uhapšene tri osobe

Danas 20.08.2017
U selu Turica na Trebinjskim brdima aktivan je požar, koji trebinjski vatrogasci pokušavaju danas da stave pod kontrolu, javlja RTRS. Vatrogasci pokušavaju da ugase i deo požara koji se približava selu Strujići, ali imovina nije ugrožena. Na… »

Majstor Vlajkove mekike

Danas 20.08.2017
Vlajko Stojadinović (67) iz Klenja, opština Golubac, ceo život radi na pijacama i vašarima u raznim mestima u Srbiji gde su njegove pržene mekike nezaobilazan specijalitet. Vlajko i njegova supruga Nada, iako su zanatski penzioneri već dugo godina… »

Kako je fudbal osvojio grad

Danas 20.08.2017
Asim Nikšić (75), nezvanično najveći sportski zaljubljenik, vlasnik trajne propusnice za sve sportske događaje u Novom Pazaru, prava je enciklopedija istorije sporta ove sredine. Dok je bio radno aktivan u nekoliko navrata nalazio se u upravama… »

Imaju vodu i za izvoz

Danas 20.08.2017
* Rezervoar iznad sela Kumana jedini u Srbije napajaće se strujom iz solarnih panela. Dok Srbija muči muku i traži rešenje kako da obezbediti građanima ispravnu vodu za piće, te probleme opština Veliko Gradište nema, pošto su proširenjem… »

Inventarska kutija Marije Dragojlović

Danas 20.08.2017
Uživanje je uvek sporo - konstatuje Mileta Prodanović u knjizi "Inventarska kutija" Marije Dragojlović misleći na njene slike - na dugotrajan i temeljan proces njihovog nastanka ali i čitanja. Posle prvog utiska u kojem naslikani predmet deluje… »

Mladi matematičari kao nastavnici

Danas 20.08.2017
Od ponedeljka, 21. avgusta, do subote, 26. avgusta, u OŠ "Nikolaj Velimirović" održaće se 12. Letnji matematički kamp sa oko 200 učesnika. Kamp se organizuje za najbolje mlade matematičare od trećeg do osmog razreda, sa oko 40 učesnika iz drugih… »

Kula Nebojša: Turska tamnica i mučionica

Danas 20.08.2017
Kula Nebojša predstavlja najveću očuvanu topovsku kulu koja se nalazi u Donjem gradu Beogradske tvrđave. Kulu su podigli Ugari oko 1460. kako bi zaštitili ulaz u nekadašnje Dunavsko pristanište, mada postoje i sporna mišljenja da je izgrađena… »

Kako najbolje živeti sa dilemama

Danas 20.08.2017
Deril Etkins ubio je vojnika u američkoj saveznoj državi Virdžiniji. Kada je doveden pred sud, dvadesetdvogodišnji mladić crne puti osuđen je na smrtnu kaznu. NJegov advokat uložio je žalbu na osnovu Derilove niske inteligencije, koju je procenio… »