Izvor: Danas arhiva vesti 20.08.2017

U Indiji voz iskočio iz šina, najmanje 23 osobe poginulo

Danas 20.08.2017
Najmanje 23 osobe su poginule, a oko 400 je povređeno u železničkoj nesreći u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš, saopštile su vlasti indijskog grada Muzafarnagara, gde se nesreća dogodila. Do nesreće je, kako prenose agencije došlo kada je… »

Utopio se mladić u Gružanskom jezeru

Danas 19.08.2017
Tokom popodneva mladić star dvadesetak godina utopio se u Gružanskom jezeru, potvrđeno je RTS-u u Hitnoj pomoći u Kniću. Telo nastradalog mladića još nije pronađeno, javlja dopisnik RTS-a. U policiji kažu da je, po nalogu Višeg javnog… »

Protest malinara zbog neispunjenih obećanja

Danas 19.08.2017
U Ivanjici je danas održan miran protest malinara Zlatiborskog i Moravičkog okruga koji traže da akontna cena maline prati rast izvozne cene ovog voća. Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da hladnjačari ne poštuju… »

Dveri: Ko ide kod Mekalistera, ima gazdu na Zapadu

Danas 20.08.2017
Srpski pokret Dveri Boška Obradovića neće ići na sastanak opozicije kod Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta, jer nisu ni pozvani. Iz Dveri, međutim, poručuju da se unutrašnja politička pitanja ne raspravljaju sa strancima i da… »

Na Mon Blanu pronađen mrtav ukrajinski planinar

Danas 19.08.2017
Ukrajinski planinar pronađen je mrtav na Mon Blanu dan nakon što je krenuo u osvajanje najvišeg vrha u Evropi, saopštile su spasilačke ekipe, a prenosi Srna. Pozivajući se na saopštenje spasilačkih ekipa, Srna dodaje da je planinara tokom noći… »

Da li biste obukli Vučićev džemper?

Danas 20.08.2017
Aleksandar Vučić, kakav god bio, pre svega je posledica, a ne uzrok problema u Srbiji. Zapitajmo se sledeću stvar: da li bismo obukli i nosili džemper Adolfa Hitlera? Dakle, sveže opran, hemijski očišćen i uredno ispeglan džemper koji je nekada… »

"Pokret 7 zahteva" podržava radnike Goše

Danas 20.08.2017
"Pokret 7 zahteva" podržaće protest radnika Goše u Beogradu, u utorak ispred Vlade Srbije, navodi se u saopštenju. Samoubistvo i pokušaj samoubistva dvojice radnika Goše jasan su pokazatelj bezizlaznosti iz situacije u kojoj se radnici nalaze nakon… »

Antonijević: YUKOM prihvata dijalog o Kosovu

Danas 20.08.2017
Smatram da je vladavina prava u ovom trenutku prioritet za rešavanje, ali da je naše mesto i za stolom za kojim bi se razgovaralo o Kosovu, izjavio FoNetu direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (YUKOM) Milan Antonijević i predložio pomeranje roka… »

Osnovna knjiga slave

Danas 20.08.2017
Nekadašnje stvaralačko delo značajnog nemačkog pisca Štefan Cvajgova (Stefan Zweig), "Osnovna knjiga" - "Od Cvajga do Handkea: Zbirka Adolfa Hazlingera" ("Književni arhiv", Salcburg), trebalo je da bude koristan katalog njegovih mnogobrojnih dela… »

Život na dijalizi znatno smanjuje kvalitet života

Danas 20.08.2017
U Srbiji oko 1.000 ljudi čeka, mnogi od njih već godinama, na najvažniji poziv u životu, poziv kada će im javiti da je pronađen organ za transplantaciju. Jedna od njih je 46-ogodišnja Sanja Bojić iz Beograda, koja je bubrežni bolesnik od svoje… »