Beograd arhiva vesti 01.09.2017

Sve stoji na: Auto-putu Gužve od Novog Beograda do Autokomande

Blic 01.09.2017
Velike saobraćajne gužve okupirale su glavne gradske saobraćajnice, a trenutno je najteže proći na mostovima i auto-putu. Tako se na auto-putu preko mosta Gazela formiraju kolone vozila od Ulice Omladinskih brigada pa do Autokomande. Brankov most… »

Prvi dan u OŠ „Svetozar Miletić” bez đaka

Politika 01.09.2017
Jednoglasni roditelji, đaci i zaposleni da ne prihvate odluku o razrešenju dužnosti direktora Miroljuba Mosurovića. – Dva protesta okupila veliki broj ljudi u dvorištu školskog zdanja. Nesvakidašnja slika prvog dana nove školske godine u… »

Jugoslovensko fank nasleđe

Politika 01.09.2017
Na platou ispred Muzeja Jugoslavije priređeno je „Veče jugoslovenskog fanka”. Druženje je počelo razgovorom sa Markom Zubakom, istraživačem koji se bavi jugoslovenskim fank nasleđem i zajednicom eks-ju digera, novih entuzijasta i arheologa… »

Buduće mame traže parking mesta za trudnice

Politika 01.09.2017
Potrebno je obezbediti što veći broj parking mesta za trudnice, posebno u blizini domova zdravlja, opština, gradskih i republičkih institucija, šetališta, šoping centara... Priča o padu nataliteta i malom broju rođene dece u mnogim mestima u… »

Elegancija i glamur

Politika 01.09.2017
Međunarodna manifestacija „24 sata elegancije” otvorena je na Belom dvoru. Ovaj događaj deo je sedmog izdanja izložbe najboljih automobila i kulture izvrsnosti u jugoistočnoj Evropi i trajaće do nedelje. Program je posvećen prestižnim robnim… »

Radovi u centru se nastavljaju, od danas veće gužve

Politika 01.09.2017
Čekanje autobusa i tramvaja duže od pola sata radnim danima, kolone automobila u centru grada, raskopane ulice, nedovoljno dobra obaveštenja o velikim izmenama u javnom saobraćaju... To je bila svakodnevica na gradskim ulicama ovog leta. Kalendarski… »

Folklor, magija i: - autobusi Na Trgu republike održana manifestacija "Sa GSP-om od prvog razreda"

Blic 01.09.2017
Folklor, mađioničarski trikovi, ali i izgled novih školskih autobusa, ono je što je obeležilo današnji dan na Trgu republike, gde je tradicionalno održana manifestacija "Sa GSP-om od prvog razreda". Manifestacija je okupila veliki broj mališana i… »

Čarls Simić: Školu života sam naučio u Beogradu

Politika 01.09.2017
Melanholija burnih ljubavnih noći, naizgled naivne dileme o opstajanju, delići lepote u surovoj svakodnevici... bile su neke od tema pesama Čarlsa Simića koje je cenjeni američki pesnik srpskog porekla čitao publici u Domu omladine. Sala… »

Spektakl na Tašmajdanu! Noć muzike u Beogradu, nakon "Kolibrija", nastupio i orkestar! (foto, video)

BK TV 01.09.2017
Nakon dvadesetominutnog šarmantnog nastupa hora "Kolibri", simfonijski orkestar RTS pod upravom Bojana Suđića izdaje "Serenadu Beogradu" i "Beograde", što je publika pozdravila frenetičnim aplauzom. #tasmajdan #kolibri ;) Divno veče sa ljudima… »

Stručnjak ima predlog za smanjenje gužvi u gradu i mnogima se neće dopasti

Blic 01.09.2017
Direktor Konzorcijuma privatnih autoprevoznika i saobraćajni inženjer Drago Tošić apelovao je na Beograđane da što manje koriste privatne automobile, jer je gužva u gradu prvog dana škole potpuno paralisala saobraćaj. - Ako se ovako nastavi… »