Izvor: Telegraf arhiva vesti 02.10.2017

Završene konsultacije kod predsednika Vučića: Na Andrićevom vencu sastali se Brnabić, ministri i predstavnici bezbednosnih…

Telegraf 02.10.2017
U zgradu na Andrićevom vencu su stigli predsednica vlade Ana Brnabić, veliki deo članova vlade i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posle saopštenja Evropske komisije da je katalonski… »

Katalonski scenario na Balkanu: Da li Istra ima pravo da se odvoji od Hrvatske?

Telegraf 02.10.2017
Istrani su nezadovoljni centralizovanom državom u kojoj mnogo više novca uplaćuju u budžet nego što iz njega dobijaju. Ishod referenduma u Kataloniji, iako je formalno nelegalan, svima je jasno da će, kakav god bio, potpuno promeniti budućnost… »

Španija ostaje bez pola ekipe: Košarkaši Katalonije bi harali Evropom!

Telegraf 02.10.2017
Kako bi izgledala košarkaška reprezentacija nove države, ukoliko bude priznata? Referendum u Kataloniji ozbiljan je potres za političku situaciju Evrope, i pored toga što španska vlada odbija da uvaži samo održavanje referenduma. Prema… »

Mirjana je 15. septembra krenula kod lekara u Novom Sadu, i do danas se nije vratila

Telegraf 02.10.2017
Tog dana je oko devet časova ujutru kada je krenula na lekarski pregled ka ulici Cara Dušana. Mirjana Krasnić (60) iz Novog Sada nestala je pre više od 15 dana kada je napustila Gerontološki centar na Novom naselju. Zapalila se jer ju je ostavila… »

60 godina od bratimljenja Beograda i Koventrija: Gradonačelnici osigurali jačanje veza

Telegraf 02.10.2017
- Proteklih šest decenija znače prijateljstvo, zahvalnost i dobre odnose, koje u narednom periodu treba samo da unapređujemo - poručio je Mali. Gradonačelnik Siniša Mali sastao se danas s gradonačelnikom Koventrija Tonijem Skiperom, koji predvodi… »

U Beogradu se u utorak hitno zatvara jedna od najvažnijih ulica

Telegraf 02.10.2017
Važno za sve one koji idu ka centru grada, ili žive tu. Zbog pucanja magistralne toplovodne cevi u Njegoševoj ulici, neophodna je hitna intervencija "Beogradskih elektrana", pa će sutra od deset časova u ovoj ulici biti zatvorena jedna sobraćajna… »

Opet Dete povređeno u saobraćajki: Težak sudar kod Umčara, dvoje poginulo

Telegraf 02.10.2017
Nesreća se dogodila u 15.30 u smeru ka Nišu, a ta deonica je u prekidu. Dve osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći, a jedno dete je teško povređeno kod petlje Umčari na auto-putu Beograd–Niš. Ređale se saobraćajke jedna za drugom: 5 osoba za… »

Cvetanovića ispituju u zatvoru, pošto su mu ubili brata u sačekuši u Vranju

Telegraf 02.10.2017
Mlađi Cvetanović brutalno je izrešetan sa 30 hitaca 27. septembra 40 minuta iza ponoći u klasičnoj sačekuši. Saša Cvetanović (36) glavni optuženi za ubistvo Nikole Bojovića, biće saslušan o zatvoru zbog smrti njegovog mlađeg brata Jugoslava… »

Pešaka udario kamion: Saobraćajka izazvala kolaps kod Banjaluke

Telegraf 02.10.2017
Nesreća se dogodila na magistralnom putu Banjaluka - Teslić. Na magistralnom putu Banjaluka - Teslić, pešaka je udario kamion. Lažna dojava o bombi u Osnovnom sudu u Banjaluci: Evakuacija zbog moguće eksplozivne naprave U saobraćajnoj nesreći koja… »

Statistika koja boli: Mladi u Srbiji smatraju da šamar nije nasilje, a devojke su im "same krive" ako ih neko napadne - zbog…

Telegraf 02.10.2017
Jedan od najjačih mitova je stav da je devojka koja nosi usku majicu i mini suknju, sama kriva ako je muškarac napadne. Svaki četvrti mladić u Srbiji veruje da jedan šamar nije nasilje, a svaka treća mlada osoba bez obzira na pol smatra da je… »