Izvor: Telegraf arhiva vesti 02.10.2017

Brnabić: Vlada Srbije se ne plaši vanrednih parlamentarnih izbora

Telegraf 02.10.2017
Meni je potpuno u redu da, ukoliko postoji bilo kakva potreba, mi stavimo na probu zadovoljstvo naroda našim radom, mislim da je to potpuno legitimno, rekla je Brnabić. Premijerka Ana Brnabić otvorila je danas u Novom Sadu Centar digitalne… »

Raspad u srpskoj košarci: Tri kluba neće da igraju domaću ligu uprkos pretnjama KSS!

Telegraf 02.10.2017
Borac, Vršac i Dinamik nastupaju u drugoj ABA ligi. Košarkaški klubovi Borac iz Čačka, Dinamik i Vršac definitivno neće igrati u Košarkaškoj ligi Srbije, već samo ABA drugu ligu, uprkos pretnji sankcijama od Košarkaškog saveza Srbije. KSS je u… »

Suša je uništila ceo Balkan: Zbog lošeg roda voća i povrća zimu dočekujemo bez domaće rakije!

Telegraf 02.10.2017
Iako je u gotovo celoj Srpskoj pravljenje domaće rakije već odavno postalo stvar tradicije, ove jeseni će većina rakijskih kotlova samo skupljati prašinu. Naime, rod jabuke i šljive je zbog nezapamćene suše podbacio kao što odavno nije, tako da… »

Gazda iz pakla: Studenta je sačekala nemilosrdna poruka na frižideru, i nemoguć rok od 4 dana da se iseli! (foto)

Telegraf 02.10.2017
Poruku o iseljenju mu je ostavio na frižideru i sa zakupcem od tada nije došao ni da se pozdravi ni da preuzme ključeve. Student N. M, koji nije imao zaključen pisani ugovor o zakupu sa stanodavcem, mora brže bolje da napusti stan u kom je živeo… »

Danas je praznik velikih mučenika: Ako želite sreću i blaženstvo morate učiniti jednu strašnu stvar (FOTO)

Telegraf 02.10.2017
Treba ispoštovati ovaj običaj. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Svete mučenike Trofima, Savatija i Dorimedonta, zbog patnje koju su preživeli u ime Isusa Hrista i hrišćanstva. SVETI TROFIM - SEN TROPE: Pravoslavni svetac… »

Spektakl u Beču: Teslin vremeplov obasjao austrijsku prestonicu (foto)

Telegraf 02.10.2017
Fasada Tehničkog univerziteta na Karlsplacu poslužila je veštom mladom umetniku Dušanu Jovoviću kao platno da "oslika" i dočara život i delo Nikole Tesle kroz ovaj audio-vizuelni spektakl. M:tel Austria, najmlađa članica Telekom Srbija grupe… »

Ako nam deca pod hitno ne ostave tablete, telefone i računare, sva će imati krivu kičmu veoma brzo

Telegraf 02.10.2017
Smatra se da oko 50 odsto školaraca je neaktivno, što vremenom dovodi do kifoze kičme. Tako da bol u leđima ukazuje na mišićne probleme, ali asimetrije trupa su daleko više opasnije, i to je neophodno što pre uočiti kod dece da bi se moglo… »

Najfatalnija masovna pucnjava u američkoj istoriji: Poginulo 59 ljudi, 515 ranjeno u Las Vegasu! ISIS preuzeo odgovornost…

Telegraf 02.10.2017
Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 406 povređeno u pucnjavi na posetioce festivala kantri muzike "Rut 91 harvest", u Las Vegasu, a policija je objavila da se veruje da se napadač ubio. Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u Las Vegasu u… »

U kojim situacijama grejanje može da bude pušteno i pre zvaničnog, 15. oktobra?

Telegraf 02.10.2017
Grejna sezona zvanično traje od 15. oktobra do 15. aprila. Počele su probe grejanja. Beograđani, ali i građani drugih gradova u zemlji u kojima su prethodnih dana zabeležene nešto niže temperature (ujutru pogotovo), žale se i gunđaju zbog hladnih… »

Srbija ostaje bez još jednog zaštićenog hrasta: Insekti pojeli spomenik kulture star 300 godina

Telegraf 02.10.2017
Odbornici Skupštine grada Jagodine će sutra, na sednici, raspravljati o zahtevu Zavoda za zaštitu prirode Srbije povodom uklanjanja. Zavod za zaštitu prirode Srbije doneo je odluku da hrast lužnjak u selu Kolaru star oko 300 godina, jedan od tri… »