Izvor: Blic arhiva vesti 10.10.2017

Izgradnja srpsko-kineskog industrijskog parka u Borči kreće 2018.

Blic 10.10.2017
Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu biće izgrađen u Borči i prostiraće se na 320 hektara, a ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je danas u Pekingu izjavio da bi radovi trebalo da počnu 2018. godine. Park će biti… »

Gole grudi u prvom planu: Seksi ćerka poznatog pevača bez brushlatera raspametila muškarce!

Blic 10.10.2017
Ona važi za jednu od najzgodnijih mladih dama, a ćerka je Milana Topalovića Topalka. Helena Topalović oduvek je privlačila pažnju, najpre zbog lepote, a potom i broja poznatih partnera sa kojima je bila u vezi. Pogledajte na Instagram-u Ovaj put… »

"Blerovi i Klintonovi su izgubili svoju privlačnost, a socijalizam se vraća na velika vrata"

Blic 10.10.2017
Socijalizam se vratio, iako je mnogo onih koji su ga proglasili mrtvim i sahranili "na kraju istorije" 90-ih godina. Meki liberalizam Toni Blera, Bil Klintona i Pol Kitinga iscrpeo je svoju privlačnost i to ne samo u engleskom govornom području… »

Šta će reći EU: Srbija i Rusija šire saradnju u vojno obaveštajnoj sferi, Medvedev potpisao ukaz

Blic 10.10.2017
FSB Rusije će razgovarati sa Ministarstvom odbrane Srbije o saradnji u vojno-obaveštajnoj sferi, navodi se u ukazu premijera Dmitrija Medvedeva objavljenom na sajtu za pravne informacije. "Prihvatiti predlog FSB Rusije, koji je dogovoren sa… »

Mirna noć: U Beogradu bez ijedne saobraćajne nesreće

Blic 10.10.2017
U Beogradu tokom noći nije zabeležena nijedna saobraćajna nesreća, a Hitna pomoć je intervenisala 124 puta, od kojih 17 na javnom mestu. Kako je Tanjugu rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura, za pomoć su se najviše javljali astmatičari… »

Zašto Sovjeti nisu poslali čoveka na Mesec, a bili su u prednosti nad Amerikancima?

Blic 10.10.2017
Pre skoro pola veka, 1969. godine, Nil Armstrong je napravio “mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo”. To su reči kojima je objavljena pobeda Amerike u trci za let na Mesec. SSSR je pretrpeo poraz zbog ograničenja finansiranja i… »

Analiza AFP: Šta sledi u katalonskoj krizi - pregovori ili otcepljenje?

Blic 10.10.2017
Ukoliko predsednik Katalonije Karles Pudždemon održi obećanje i zaista proglasi nezavisnost te španske pokrajine, što bi se moglo dogoditi već sutra, Španija će se suočiti sa svojim najvećim političkim previranjem otkako se vratila demokratiji… »

Lavrov: Eskalacija tenzija oko Severne Koreje neprihvatljiva

Blic 10.10.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov preneo je juče američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da je za Moskvu eskalacija tenzija na Korejskom poluostrvu neprihvatljiva i da je potrebno hitno pronaći rešenje diplomatskim putem. Šefovi… »

Makron: Migranti će uskoro moći legalno u Francusku iz Nigera i Čada

Blic 09.10.2017
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da će u narednim nedeljama početi prve operacije u cilju omogućavanja migrantima da legalno uđu u Francusku iz Nigera i Čada. Makron je naveo da će predstojeće misije voditi francuska kancelarija… »

Pričao je ružno o bivšoj ženi, a sada je udario i na njenog supruga! Ivan Marinković: "Raša živi u stanu koji sam ja…

Blic 09.10.2017
Ivan Marinković se ne smiruje u rijalitiju, a tema mu je svakodnevno bivša supruga Goca Tržan. Ivan Marinković opet je ogovarao svoju bivšu ženu Gocu Tržan. On je ovog puta potkačio Rašu Novakovića, sa kojim je Goca u braku: -Sa svojom ćerkom… »