Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.11.2017

„Mekdonalds“ i KFC — strani agenti u Rusiji

Sputnik 24.11.2017
U Državnoj dumi Rusije predloženo je da se „Mekdonalds“ i „KFC“ i drugi lanci brze hrane proglase stranim agentima. Autor inicijative je poslanik Boris Černišov. Ovaj amandman već je upućen šefu Državne službe za zaštitu potrošača… »

Simonjanova će Savetu federacije govoriti o pritisku na RT u inostranstvu

Sputnik 24.11.2017
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan nastupiće na zasedanju Saveta federacije 29. novembra, na kojoj će, kako je najavila, govoriti o radu RT-a „u kontekstu pritiska organa vlasti, korporacija i zvaničnika u inostranstvu na taj… »

Malagurski: Haški tribunal je oružje novih sukoba na Balkanu! (video)

Sputnik 24.11.2017
Haški tribunal, ili kako bi ga Ratko Mladić nazvao... Čista laž! A svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije su bar u nekom trenutku Haškom tribunalu hteli ovo da kažu. „Lažete, mamicu vam j… natovsku!“ Pa da, setite se reakcija u Zagrebu kad… »

Moskva: Američki nacrt odluke o Siriji odbačen na sednici OZHO

Sputnik 24.11.2017
Rusija je među zemljama koje nisu podržale nacrt odluke o Siriji koji su predložile SAD na vanrednoj sednici Izvršnog saveta Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja, tako da je on na kraju povučen, saopštio je direktor Odeljenja za pitanja… »

Presude pod znakom pitanja: Šta ako Rusija u UN pokrene pitanje legitimiteta suda u Hagu

Sputnik 24.11.2017
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, i Pavel Dorohin, predsednik Komiteta Rusije za odbranu generala Mladića, održaće 4. decembra konferenciju u „Mia Rosija sevodnja“ na kojoj planiraju da iznesu istinu o načinu na koji radi Tribunal u Hagu… »

Dačić objasnio značenje reči „Balkan“: Dosta nam je krvi, sad želimo med

Sputnik 24.11.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema nikakve sumnje da Ratko Mladić treba da bude osuđen za masakre u Srebrenici, ali je istovremeno zapitao šta se dešava sa hiljadama Srba koji su ubijeni tokom rata… »

London: Lažna uzbuna u metrou (foto, video)

Sputnik 24.11.2017
Policija je uklonila obruč oko stanice metroa „Oksford sirkus“ u Londonu, informacije o incidentu nisu potvrđene. „Naoružani policajci su neko vreme bili na licu mesta, nisu potvrđene informacije o pucnjavi. Oblast je detaljno pretražena… »

Tramp uverio Erdogana da neće slati oružje sirijskim Kurdima

Sputnik 24.11.2017
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je turskom lideru Redžepu Tajipu Erdoganu da je izdao naredbu da se prekine isporuka američkog oružja snagama samoodbrane sirijskih Kurda, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu. Erdogan je ranije… »

Trećina Rusa ne podržava mirovnjake u Donbasu

Sputnik 24.11.2017
Više od trećine Rusa (36 odsto) ne podržava ideju o uvođenju mirovnjaka Ujedinjenih nacija u Donbas, svedoče podaci ankete koju je sprovela fondacija „Javno mnjenje“. Objašnjavajući razloge ovakvog stava, šest odsto ispitanika je izjavilo da… »

Lider LNR Igor Plotnicki podneo ostavku

Sputnik 24.11.2017
Lider samoproglašene Luganske narodne republike Igor Plotnicki podneo je ostavku iz zdravstvenih razloga, saopštio je ministar za državnu bezbednost LNR Leonid Pasečnik. „Danas je Igor Venediktovič Plotnicki podneo ostavku iz zdravstvenih razloga… »