Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.11.2017

General Diković sa načelnikom Uprave inženjerije Vojske Rusije

Sputnik 24.11.2017
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa načelnikom Uprave inženjerije Oružanih snaga Ruske Federacije, general-potpukovnikom Jurijem Mihailovičem Stavickim, koji se nalazi u… »

Rat ili... Na šta je Putin mislio

Sputnik 24.11.2017
Izjava Vladimira Putina da velika i strateška preduzeća treba da budu spremna da u slučaju potrebe brzo i operativno pređu na vojnu proizvodnju izazvala je histeriju u mnogim svetskim medijima, pošto je to shvaćeno kao da se Rusija sprema za rat… »

Kako će se završiti: Ring za pesničenje umesto tuče idejama

Sputnik 24.11.2017
To što se i po svetu u konfliktnim političkim kulturama i u Srbiji neguje atmosfera primitivizma i bahatosti, prema mišljenju profesora Zorana Stojiljkovića, jeste kako odraz autoritarne političke kulture, tako i nekakve procene da je to nešto što… »

Istina o pritiscima na Mladića 4. decembra u Moskvi

Sputnik 24.11.2017
Predsednik Komiteta Rusije za odbranu Ratka Mladića Pavel Dorohin najavio je da će 4. decembra zajedno sa Darkom Mladićem, sinom Ratka Mladića, održati konferenciju za novinare na kojoj će „izneti istinu o načinu na koji radi Haški tribunal i o… »

Lavrov: Vidi se progres u mnogim oblastima saradnje sa Japanom

Sputnik 24.11.2017
Rusija beleži napredak u većini oblasti saradnje sa Japanom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa japanskim kolegom Taroom Konom. „Nedavni sastanak predsednika Putina i premijera Abea u Da Nangu (Vijetnam) bio je… »

Putin sa članovima SB Rusije razmatrao rešenje situacije u Siriji

Sputnik 24.11.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije o rešenju situacije u Siriji uzimajući u obzir međunarodne kontakte ruskog lidera u Sočiju, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Tokom sastanka… »

Ruska kompanija razmatra saradnju sa RTB Bor

Sputnik 24.11.2017
Ruska kompanija za bakar (RMK) razmatra različite varijante saradnje sa RTB Bor, od otkupa preduzeća do stvaranja zajedničkog preduzeća uz učešće države Srbije na osnovu imovine kombinata, saopštila je za Sputnjik pres-služba RMK-a. „Interes… »

Jedan diktator je otišao, dolazi li drugi?

Sputnik 24.11.2017
I građani Zimbabvea, kao i svetska javnost, pitaju se kako će izgledati Zimbabve posle Mugabea, koji je ovom zemljom vladao 37 godina. Hoće li njegov naslednik Emerson Mnangagva slediti put bivšeg predsednika ili će promeniti kurs? Pet dana trajala… »

Kurti uhapšen ispred skupštine Kosova

Sputnik 24.11.2017
Poslanik pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini Aljbin Kurti uhapšen je ispred zgrade skupštine, javlja RTK 2. Navodi se da su, osim Kurtija, uhapšene i dve poslanice tog pokreta Aljbuljena Hadžiju i Donika Kadaj Bujupi. Kosovska policija… »

Zimbabve dobio novog predsednika, Mnangagva položio zakletvu

Sputnik 24.11.2017
Novi predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva položio je zakletvu i obećao da će se posvetiti radu za dobrobit građana. Desetine hiljada ljudi okupljenih na stadionu pozdravilo je novog predsednika uz ovacije, prenosi AP. Ceremoniji polaganja zakletve… »