Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.11.2017

Ruski odbor za Mladićevu odbranu: Ovakve patriote su potrebne Rusiji

Sputnik 24.11.2017
Presuda Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u slučaju bivšeg komandanta vojske bosanskih Srba generala Ratka Mladića predstavlja nastavak politike dvostrukih standarda. Ta odluka je nepravedna, neosnovana i pristrasna, navodi se u saopštenju… »

Britanska premijerka: Rusija je neprijateljska zemlja

Sputnik 24.11.2017
Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je Evropu da pažljivo prati Rusiju, koju je nazvala neprijateljskom državom. „Moramo pažljivo da pratimo akcije neprijateljskih država kao što je Rusija, koja ugrožava potencijalni rast istočnog regiona i… »

Navijači Zenita: Ratko Mladić — srpski heroj (foto)

Sputnik 24.11.2017
Navijači Zenita iz Sankt Peterburga na meču protiv skopskog Vardara u Ligi Evrope istakli su transparent sa natpisom „Ratko Mladić srpski heroj“. Podršku Mladiću pružili su i navijači Crvene zvezde i Partizana, s tim da nisu smeli da spomenu… »

Ruski div kreće u spasavanje argentinske podmornice

Sputnik 24.11.2017
Televizija „Todo notisijas“ objavila je da će u Argentinu doleteti ruski avion „Antonov“ koji će pružiti pomoć u traganju za nestalom podmornicom „San Huan“. Sudeći po opisu, radi se o avionu An-124. Televizija ističe da su se… »

Japan: Razmeštanje američkog PRO ne predstavlja opasnost za Rusiju

Sputnik 24.11.2017
Raspoređivanje američkih protivraketnih odbrambenih sistema na teritoriji Japana ne predstavlja pretnju za Rusiju i druge susedne zemlje, izjavio je na konferenciji za novinare u Tokiju japanski ministar odbrane Icunori Onodera. „Ovo je bezbednosni… »

Padobransko čudo Srbije: Sanjaju „Antonove“ i spremaju skok za Ginisa (foto)

Sputnik 24.11.2017
Skok iz 26-ice je san svih padobranaca sveta. Mi Srbi imamo privilegiju da već nekoliko decenija skačemo iz nje. Bogom je dano to što će nam Rusi dati ta dva aviona. Oni će dosta unaprediti resurse iz kojih se skače za srpsko vojno padobranstvo… »

Haradinaj odlučio: Dan nezavisnosti Albanije — nacionalni praznik na Kosovu

Sputnik 24.11.2017
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj doneo je odluku da 28. novembar, Dan nezavisnosti Albanije, poznatiji kao „Dan zastave“ proglasi praznikom, navodi se na sajtu takozvane vlade Kosova. Na sajtu vlade Kosova piše da je Haradinaj doneo odluku da 28… »

Slovačka opozicija za priznavanje Krima kao dela Rusije

Sputnik 24.11.2017
Jedna od opozicionih stranaka u Slovačkoj i nekoliko nezavisnih poslanika založili su se za priznavanje zakonitosti ujedinjenja Krima sa Rusijom, prenosi list „Izvestija“. Konkretno, portparol stranke Narodna partija — Naša Slovačka Milan Ugrik… »

Parlament Krima: Stranci će bojkotovati Ukrajinu

Sputnik 24.11.2017
Stranci će prestati da putuju u Ukrajinu ako Kijev nastavi da progoni one koji su posetili Krim, smatra potpredsednik Parlamenta Krima Remzi Iljasov. Prema njegovim rečima, „politika pritiska“ uskoro će dovesti do toga da će stranci bojkotovati… »

Saudijski princ: Hamnej novi Hitler Bliskog istoka

Sputnik 24.11.2017
Saudijski prestolonaslednik, princ Muhamed bin Salman izjavio je da je vrhovni iranski lider ajatolah Ali Hamnej „novi Hitler Bliskog istoka“. Bin Salman, koji je i saudijski ministar odbrane, rekao je za „Njujork tajms“ da navodnoj ekspanziji… »