Kultura arhiva vesti 24.11.2017

FRKA - Festival romske kulture i aktivizma 8. decembra

N1 Info 24.11.2017
U petak, 8. decembra, u sali Amerikana Doma omladine Beograda biće održan treći Festival romske kulture i aktivizma – FRKA. Romski kulturni centar, u saradnji sa Nacionalnim savetom romske nacionalne manjine, Ministarstvom kulture i SOKOJ-em… »

Koliko košta sreća u kapitalizmu

Politika 24.11.2017
Fejsbuk je u Australiji obećao oglašivačima da će ih direktno povezati sa anksioznim tinejdžerima jer su oni podložniji uticaju reklama, objašnjava britanski sociolog Vilijam Dejvis Sreća se može izraziti u novcu. Cena? Pola milijarde dolara… »

Četvrta sezona Peaky Blinders: Ko će od Šelbijevih ostati živ?

Blic 24.11.2017
"Napravio sam dogovor sa ljudima moćnijim čak i od naših neprijatelja... verujte mi!" Poslednja epizoda treće sezone "Birmingemske bande" (Peaky Blinders) ostavila je gledaoce – i celu familiju Šelbi – da se pitaju šta će dalje biti. Vođa… »

Kulturni centar Beograda otvara scenu Podroom!

Arte 24.11.2017
Izvođenjem predstave NEURUČENA PISMA, 26. novembra u 20 časova, Kulturni centar Beograda otvoriće prostor svoje Galerije Podroom za nove scenske forme i performanse. U želji da proširi i osnaži svoju programsku delatnost, uvođenjem novih oblika… »

Anđelina džoli odbila predlog breda pita: Ne želi da se dogovaraju oko razvoda i dece

Kurir 24.11.2017
Navodno Anđelina i dalje insistira da Pit manje vremena provodi s njihovom decom. "On pokušava kupiti Anđelinu. Nakon što su ga ispitivali zbog zlostavljanja sina i nakon što je priznao da ima problema s alkoholom, nema šta da izgubi", tvrdi izvor… »

(Video) Novak Đoković voli Despasito: Luis Fonsi se tokom boravka u Beogradu družio sa srpskim teniserom

Kurir 24.11.2017
Novak je na svoj Instagram profil objavio sliku sa Luisom, a sudeći po njihovim osmesima, nema sumnje da su uživali u druženju. Vlasnik hira "Despasito", će se nakon beogradskog koncerta uputiti u Hrvatsku, gde će nastupiti u Areni Zagreb. Novak je… »

Premijera monodrame „Moj otac Vuk Karadžić“u Muzeju Vuka i Dositeja

Studio B 24.11.2017
Povodom obeležavanja 230. godišnjice od rodjenja reformatora srpskog jezika, u Muzeju Vuka i Dositeja biće premijerno izvedena monodrama „Moj otac Vuk Karadžić“, u nedelju 26. novembra. U predstavi koja će biti igrana svake druge nedelje tokom… »

Šerbedžija pred koncert: Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena koja nismo zaslužili

Srbija danas 24.11.2017
Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili, kazao je glumac Rade Šerbedžija, koji će 26. decembra sa svojim bendom "Zapadni kolodvor" nastupiti na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Jedan od najpoznatijih i… »

Ovo je zvanično najskuplji filmski rekvizit svih vremena / VIDEO

B92 24.11.2017
Robot Robi, iz kultnog naučno-fantastičnog filma "Zabranjena planeta" iz pedesetih godina prošlog veka, prodat je na aukciji u Njujorku za 5.36 miliona dolara, što je rekordna suma za jedan filmski rekvizit. Robi je oborio prethodni rekord od 4.6… »

Brano jakubović (Dubioza kolektiv) za kurir: Živimo posledice Dejtonskog (ne)sporazuma

Kurir 24.11.2017
Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv posetio je Beograd kako bi promovisao svoj novi album „Pjesmice za djecu i odrasle“, ali i najavio nastup na Koncertu godine 9. decembra u Novom Sadu. Razgovarali smo s frontmenom Branom Jakubovićem o… »