Kultura arhiva vesti 24.11.2017

Đorđe Aralica: Chain Effect

Arte 24.11.2017
U Galeriji SULUJ, u ponedeljak 27.11. 2017, u 19 časova, biće otvorena samostalna izložba skulptura vajara Đorđa Aralice, pod nazivom Chain Effect. Izložbu čini postavka skulptura od varenih lanaca, izbor iz opusa koje je umetnik stvarao u protekle… »

Kemal Gekić, pijanista: Virtuoznost je sredstvo, a emocija je cilj

Dnevnik 24.11.2017
NOVI SAD: Poklonici umetničke muzike u Novom Sadu biće u prilici da u utorak, 28. novembra, uživaju u resitalu jednog od najpriznatijih evropskih pijanista Kemala Gekića. Proslavljeni umetnik je za koncert u Sinagogi odabrao pođednako popularn koliko… »

Uz vatromet i pesmu otvoren drugi "Novosadski Winter Fest"

Danas 24.11.2017
Drugi "Novosadski Winter Fest" svečano je otvoren juče na Trgu slobode. Festival je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu koji je poželeo dobrodošlicu Novosađanima i turistima. - Desetine hiljada ljudi, prošle godine tokom ove… »

Milena Marković otvara 23. FAF

Studio B 24.11.2017
Dramska spisateljica Milena Marković otvoriće danas u Domu omladine 23. Festival autorskog filma, u okviru koga će do 2. decembra biti prikazan rekordan broj filmova – 91 u devet bioskopskih dvorana i osam programskih celina, najavljeno je na… »

Setili se legende! Čuveni glumac (76) dobio zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu! (video)

Srbija danas 24.11.2017
Slavni napukli glas. Sedamdesetšestogodišnji glumac dobitnik je brojnih nagrada. Za Oskara je bio nominovan tri puta. "Dok još nisam bio glumac, ponekad sam dolazio ovamo da gledam zvezde slavnih. Tada bih se prisećao njihovih filmova... Za mene je… »

Dogovoreno snimanje 4. sezone "Vojne akademije", a evo i kad počinje!

Srbija danas 24.11.2017
Mnogi jedva čekaju nove epizode... Ministarstvo odbrane i RTS do kraja godine potpisaće ugovor o saradnji na nastavku snimanja četvrtog serijala "Vojna akademija", a početak snimanja planiran je za april iduće godine, saopšteno je iz resornog… »

Uma Turman poručila Vajnstinu: Drago mi je da lagano patiš, ti ne zaslužuješ metak

Blic 24.11.2017
Uma Turman, koja je donedavno bila prilično uzdržana u komentarima vezanim za Harvija Vajnstina, konačno je progovorila preko objave na Instagramu, poželevši (juče) svima srećan Dan zahvalnosti sem njemu i njegovim "zlim zaverenicima". "Drago mi je… »

Galicijske pesme o Bogorodici okupljaju muzičare iz Srbije, Hrvatske i Slovenije

Blic 24.11.2017
Koncert "Ruža nad ružama. Pesme posvećene Bogorodici" održaće se 2. decembra u Crkvi Sv. Petra Apostola u Beogradu u 19h. Beogradska publika moći će da čuje stare galicijske pesme sa albuma "Rosa Das Rosas" (Ruža nad ružama) koji je početkom… »

Dom bate spasojevića: Veličanstveni atelje s pogledom koji inspiriše

Kurir 24.11.2017
Dok privodi kraju pripreme za reviju na kojoj će u okviru Srpske nedelje mode predstaviti svoju novu kolekciju, naš modni kreator Bata Spasojević upravo u svom domu pregleda modele koje je nedeljama pažljivo osmišljavao. Jer, životni prostor koji je… »

Srdan Golubović: Savremeni čovek je kastriran

Danas 24.11.2017
* Obeležavanje jubileja ne služi samo kao podsećanje već kao svojevrsni podsticaj za buduće filmove. Mislim da je važno što u Glavnom takmičarskom programu ima mnogo debitantskih filmova nekih novih reditelja. S druge strane, u Glavnom programu… »