Kultura arhiva vesti 24.11.2017

Nagrađena nova zbirka Dragice Stojanović

Danas 24.11.2017
Na manifestaciji "Milici u pohode" u Zavodu za kulturu Vojvodine u Novom Sadu, danas će u 13 sati biti upriličena svečanost dodele ovogodišnje književne nagrade "Milica Stojadinović Srpkinja" pesnikinji iz Zrenjanina Dragici Stojanović. Dragica… »

Umro Džon Hendriks, pionir džeza

RTV 24.11.2017
TOLEDO-OHAJO - Džon Hendriks, pionir džeza, pevač i tekstopisac koji je sa triom Lambert, Hendriks i Ros popularizovao "vokaleze" stil pevanja u kome su reči dodavane instrumentalnim pesmama, umro je u 96-toj godini. Kćerka Aria Hendriks potvrdila je… »

(Foto) madona u 59. Godini šokirala svet: Slikala se gola pa bez blama objavila fotografiju!

Kurir 24.11.2017
Naime, ona je poznata po ekscentričnim spotovima i nastupima, te ne može previše da nas iznenadi. Ali fotografija koju je snimila u svojoj 59. godini, šokirala je sve. Skinula se gola, na sebi je imala samo ogrlicu i torbu kojom je prekrila intimne… »

Nina Janković donela odluku: Glumica se oprostila od pozorišta!

Kurir 24.11.2017
Nina Janković je odustala od svih projekata na kojima je do sada radila, pa se tako oprostila i od kolega iz predstave “Hipnoza jedne ljubavi”, sa kojima je odigrala poslednji put, doista ove sezone. "Hvala mojoj divnoj ekipi na podršci, ljubavi… »

Gerikature u Geramuseumu

Arte 24.11.2017
Gerikature u Geramuseumu, Živka Grozdanića Gere, Železnička 168, Veliko Središte, subota, 25. novembar, 2017. u 19. časova. Kad sam se pre šesdesetak dana upustio u svakodnevno crtanje ilustracija na lokalne teme, bio sam siguran da ću izgurati… »

Nove tehnologije - Tehnologije mišljenja

Arte 24.11.2017
Nove tehnologije naziv je dugogodišnjeg programa Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra pančeva, orjentisanog ka proizvodnji i promociji sadržaja namenjenog edukovanju i informisanju stručne i šire publike o razvoju i inovacijama u savremenim… »

Mila Turajlić: Nismo ispričali sopstvenu istoriju

Večernje novosti 24.11.2017
Mlada rediteljka o filmu "Druga strana svega" i glavnoj nagradi na festivalu u Amsterdamu. Događaji nas već decenijama dele i kroz porodične prostore. DUGOMETRAŽNI dokumentarac "Druga strana svega" Mile Turajlić trijumfovao je u glavnom takmičarskom… »

Jeziva istina o smrti manekenke (14): Mislili su da je umrla zbog količine posla a onda su rezultati obdukcije šokirali sve!

Kurir 24.11.2017
Iznenadna smrt bila je na naslovnicama svih vodećih svetskih medija. Kao uzrok smrti se navodila iscrpljenost, meningitis ili septikemija, a potstaknuta je rasprava o prekomernom iskorišćavanju modela u modnoj industriji. No, sada se u izveštajima… »

Na jednom mestu: Sve što treba da znate o hrono ishrani!

Pravda 24.11.2017
Ukoliko želite da smršate, da se hranite zdravo i ničega se ne odreknete, "Hrono ishrana u tri faze" je prava knjiga za vas. Postoji milion načina da se izgubi na težini, ali samo program hrono ishrane predstavljen u ovoj knjizi može da vam omogući… »

Nora Roberts u novom romanu otkriva drevne misterije i moći bezvremene ljubavi

Pravda 24.11.2017
Nora Roberts ne silazi sa lista čitanosti kako u svetu tako i kod nas. Njen roman "Saša" naišao je na veliko interesovanje svih ljubitelja pisane reči ove autorke. Saša Rigs je genijalna i usamljena slikarka, koja svoje neobične snove pretvara u… »