Izvor: Blic arhiva vesti 26.11.2017

Istraživanje o ženama i muškarcima: Žena ima više i među diplomcima i među doktorima nauka, a i dalje su plaćene 8,7…

Blic 26.11.2017
Pripadnici "jačeg pola" žive kraće, češće obolevaju i dižu ruku na sebe, više stradaju u tinejdžerskom periodu i češće umiru od fatalnih bolesti. Za razliku od njih žene u Srbiji, duže žive, obrazovanije su, više koriste internet, ali zato… »

Najveći dobrotvor Kosova: Arno Gujon je Francuz koji više od decenije pomaže Srbima na Kosmetu i čini više nego svi mi…

Blic 26.11.2017
"Poklonio sam devojčici lutku i saznao da je to prva igračka koju je ikada dobila, a imala je 11 godina", priča Arno Gujon o najdirljivijoj sceni koju je doživeo kada je posetio Kosovo i Metohiju sa svojom humanitarnom organizacijom "Solidarnost za… »

Nisu imali loptu u boji: Ovaj detalj je obeležio odgođeni sarajevski derbi

Blic 26.11.2017
Današnji susret 16. kola Premijer lige BiH između Železničara i Sarajeva na Grbavici nije odigran zbog nepostojanja minimalnih uslova, a pažnju javnosti naročito je izazvala lopta kojom je trebao biti odigran susret. Pošto se teren zabeleo lopte su… »

Akcija Fondacije: “Tijana Jurić” i “blica” Ministarstvo pravde podržava doživotnu robiju za ubice dece

Blic 26.11.2017
Ministarstvo pravosuđa ne može da ostane imuno na veliki broj zahteva građana, jer se više od 160 hiljada njih, na inicijativu Fondacije „Tijana Jurić” i dnevnog lista „Blic”, svojim potpisima izjasnilo da je za uvođenje doživotne robije za… »

I Bastać ulazi u izbornu trku? "Izneo sam plan, ali se još nisam kandidovao"

Blic 26.11.2017
Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać predstavio je "Plan za Beograd" povodom predstojećih gradskih izbora. Međutim, on za "Blic" ističe da to ne znači automatski i njegovu kandidaturu. Bastać u autorskom tekstu navodi sedam konkretnih… »

Radnicima na Slaviji se potkrala i jedna greška

Blic 26.11.2017
Tokom radova na sređivanju gradskih trgova i saobraćajnica događa se da se provuče i po neka greška nadležnih. Ovog puta fotografija jednog obnovljenog stajališta postala je hit na društvenim mrežama. Na jednoj tabli, koja pruža informacije o… »

Zolja, Mini komandos i Crna udovica: Ove naprave su deci nadohvat ruke, iako je to protivzakonito

Blic 26.11.2017
Petarde u Srbiji su bagatelne, lako dostupne i ekstremno opasne, o čemu svedoče primeri da su dovele do katastrofalnih povreda i odraslih, a kamoli dece kojima se, i pored zabrane, i dalje legalno prodaju. "Zolja", "Mini komandos", "Mali rafal", "Big… »

Ćerka Edina Džeke ovako čuva brata (video)

Blic 26.11.2017
U porodici fudbalera Edina Džeke uvek je veselo, a njegova supruga Amra Silajdžić često prikaže neke od radosnih trenutaka. Pogledajte na Instagram-u Nakon fotografija ćerkice Une i sina Danija ovaj put objavljen je video najmlađih članova… »

Tragedija u Zemunu: Smrt nakon pada sa terase

Blic 26.11.2017
Nepoznata osoba preminula je danas nakon pada sa terase u Zemunu. - Rečeno nam je da je u pitanju pad sa visine, odnosno terase, a naša ekipa koja je bila na terenu mogla je samo da konstatuje smrt - kažu u Hitnoj pomoći. Kako kažu u policiji… »

Morski nomadi: Ovaj narod skoro ceo život provodi na vodi i u njoj (video)

Blic 26.11.2017
Za Mokene iz jugoistočne Azije, more pruža skoro sve što može da zatreba jednoj osobi. Daje im hranu, udobno mesto za život, naravno uz pretpostavku da poseduju brod, koji je neophodan za njihov način života. Pripadnici ove nomadske grupe poznati… »