Izvor: Blic arhiva vesti 26.11.2017

Antić: U Budimpešti potpisivanje ugovora o toplodalekovodu sa kineskim partnerima

Blic 26.11.2017
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija, na predstojećem Samitu inicijative "Kina + 16" u Budimpešti, sa kineskim partnerima potpisati ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd. Kako je istakao… »

Tabaković: Strane investicije osnažžile dinar

Blic 26.11.2017
Na jačanje dinara u ovoj godini presudno su uticale postignuta politička i finansijska stabilnost, odnosno činjenica da je Srbija postala mnogo povoljniji ambijent za ulaganja, izjavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Ona je za… »

Vulin: Bez obzira na ogromne pritiske, Beograd ostaje vojno neutralan

Blic 26.11.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su pritisci na Srbiju ogromni, ali da će Srbija ostati vojno neutralna. "Ta politika će biti održiva dok mi tako hoćemo i dok biramo ljude koji vode takvu politiku", poručio je Vulin. On je za… »

Banke EU povukle 350 milijardi evra iz aktiva Britanije

Blic 26.11.2017
Evropske banke povukle su iz aktiva vezanih za Britaniju 350 milijardi evra od juna 2016. godine, kada su Britanci na referendumu glasali za istupanje iz EU, do juna 2017. godine, navodi "Fajnenšel tajms" pozivajući se na izveštaj Evropske bankarske… »

Tabaković: Ja premijer? Ne bih da budem neskromna...

Blic 26.11.2017
Guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković je u intervjuu za "Politiku" na pitanje da li je rezultati preporučuju za premijera Srbije odgovorila kontrapitanjem ko bi onda bio guverner i dodala da posao koji obavlja zahteva kontinuirane napore. -… »

Jovanović: U narednih šest meseci reššiti otvorena pitanja

Blic 26.11.2017
Srbija u narednih šest meseci treba da reši otvorena pitanja koja presudno utiču na budućnost zemlje i stabilnost celog regiona, smatra lider LDP Čedomir Jovanović. Prema njegovim rečima, to je teret koji generacije pre nas nisu mogle da iznesu i… »

Kineski Stiv Džobs kaže da se obogatio od jeftinih mobilnih telefona. Sve do ovog otkrića

Blic 26.11.2017
Lei Đun zaradio je sedam milijardi dolara praveći stilizovane i jeftine pametne telefone. Jedan je od najbogatijih ljudi Kine, a porede ga čak i sa Stivom Džobsom. Međutim, njegova besprekorna reputacija dovedena je u pitanje nakon objavljivanja… »

RTS: Uskoro tender za MSK, u prva tri meseca 2018. i za RTB

Blic 25.11.2017
Polovinom decembra biće raspisan tender za Metanolsko-sirćetni kopleks u Kikindi, a u prvom tromesečju iduće godine i za Rudarsko-topioničarski basen u Boru, potvrđeno je RTS. Javni servis prenosi da ima zainteresovanih investitora za ta preduzeća… »

Od početka oktobra u Srbiji 238 slučajeva malih boginja

Blic 25.11.2017
Na teritoriji Republike Srbije, uključujući i teritoriju većinski srpskih opština na Kosovu i Metohiji, od početka oktobra registrovano je ukupno 238 slučajeva malih boginja, od kojih je 63 laboratorijski potvrđeno u Institutu "Torlak". Najmlađa… »

Džonatan ima 185 godina i zvanično je najstariji na svetu (video)

Blic 26.11.2017
Džinovska kornjača po imenu Džonatan, koji je zamalo propustio Napoleonovo izgnanstvo na ostrvu Svete Jelene od 1815. do 1821. godine, ima najmanje 185 godina i nesumnjivo je najstarija životinja na planeti i atrakcija malog ostrva na Atlantiku… »