Izvor: Blic arhiva vesti 26.11.2017

Irci napravili problem sa bregzitom: "Nema nastavka razgovora, dok se ne reši pitanje granica"

Blic 26.11.2017
Evropski komesar za poljoprivredu Fil Hogan, koji je Irac, izjavio je da će Dablin "držati svoj tvrdi stav do kraja" o vetu za nastavak razgovora o Bregzitu i trgovini ukoliko pre toga ne bude rešeno pitanje granice. EU je saopštila da, pre početka… »

Bagdad: Novi naftovod od Irana do Turske u izgradnji

Blic 26.11.2017
Irak planira da izgradi novi naftovod koji će naftu sa polja u Kirkuku sprovesti u luku Čejhan u Turskoj, saopštilo je danas Ministarstvo za naftu u toj zemlji. Novi naftovod zameniće stari i teško oštećen deo naftovoda Kirkuk-Čejhan, prenosi… »

Nova pravila u Meki i Medini: Hodočasnicima zabranjeno da prave selfije u džamijama

Blic 26.11.2017
Saudijska Arabija zabranila je hodočasnima "selfije" u dve najznačajnije džamije, preneli su saudijski mediji. "Džakarta post" prenosi da će od sada posetiocima "Velike džamije" u Meki i "Prorokove džamije" u Medini biti zabranjeno fotografisanje… »

Makron predstavio plan o edukaciji na temu seksizma i nasilja nad ženama

Blic 25.11.2017
Predsednik Francuske Emanuel Makron je otkrio plan o edukaciji javnosti i dece u školama o seksizmu, nasilju nad ženama, kao i o unapređivanju podrške policije žrtvama, prenieli su francuski mediji. "Hajde da potpišemo sporazum o jednakosti… »

Kurtiju određen kućni pritvor

Blic 25.11.2017
Kosovski Apelacioni sud ukinuo je pritvor od 30 dana za troje poslanika pokreta Samoopredeljenja i izrekao Aljbinu Kurtiju i Doniki Kadaj Bujupi meru kućnog pritvora. Sud je takođe odlučio da treća poslanica Aljbuljena Hadžiju bude puštena da se… »

Dodik: Srpska će pomoći Mladiću da dokaže nevinost

Blic 26.11.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska pomoći nekadašnjem komandatu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću da u žalbenom postupku dokaže svoju nevinost. - Nastojaćemo da uložimo dodatne napore da prikupimo podatke… »

Zabelela se: BiH Sneg koji pada od jutros već počeo da zadaje glavobolje građanima, vozačima najteže

Blic 26.11.2017
Iako su meteorolozi za danas najavili kišovito vreme, sa snegom u poslepodnevnim satima, beli pokrivač je u pojedinim delovima BiH već prilično vidljiv. Prvi su snežne pahulje videli stanovnici Bihaća i okoline, da bi potom sneg počeo padati i na… »

Nesreća na Zrenjaninskom putu, traktor se prevrnuo na čoveka

Blic 26.11.2017
U saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu povređen je muškarac kada se traktor prevrnuo na njega, danas oko 11.30 sati. - Poziv je primljen u 11.32 sati, uz napomenu da je kod zatvora u Padinskoj skeli prilikom pada sa traktora muškarac povredio… »

Otkriveni novi detalji o nestaloj argentinskoj podmornici

Blic 26.11.2017
Dva člana posade argentinske podmornice „San Huan“ napustila su podmornicu neposredno pre njenog nestanka, javio je list „Klarin“ pozivajući se na predstavnika argentinske mornarice Enrikea Balbija. Prema njegovim rečima, jedan od mornara je… »

I: vojnici KFOR žrtve osiromašenog uranijuma

Blic 25.11.2017
Italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da dokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji. Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na našu zemlju 1999. godine… »