Vojvodina arhiva vesti 12.12.2017

Histeroskopija – jedna procedura, mnogo odgovora

Moj Novi Sad 12.12.2017
Što manje bola, što manje vašeg vremena, a što više dobrih rešenja i korisnih informacija za dalji tok lečenja. To je naše polazište kod odabira metode za svakog pacijenta, kažu u Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Genesis" iz Novog Sada. Upravo… »

Fudbaler Spartaka Đorđe Ivanović prva zvezda Superlige

Subotica.com 12.12.2017
Đorđe Ivanović, napadač Spartak Ždrepčeve krvi, proglašen je za najboljeg pojedinca elitnog takmičenja. U izuzetno jakoj konkurenciji Spartakova desetka je ponela laskavo priznanje najboljeg igrača jesenjeg dela u smiraj godine kada je pored… »

Dva razbojništva tokom popodneva na Zorci

Subotica.com 12.12.2017
Pošta u MZ "Zorka" opljačkana je juče u popodnevnim časovima, dok je pre toga, oko 14 časova, zabeležen pokušaj pljačke jedne prodavnice, takođe u ovom delu grada. Prema izjavama očevidaca, muškarac sa crnom kapom, koji je nosio šal i smeđi… »

Najboljima uručene nagrade Kapetan Miša Anastasijević

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - I ove godine stručni žiri odabrao je najbolje privrednike i društvene stvaraoce koji zaslužuju nagradu "Kapetan Miša Anastasijević". Nagrada se dodeljuje u okviru manifestacije "Put ka vrhu", čiji je cilj da podstiče preduzetništvo u… »

Konferencija o sprečavanju nasilja u porodici

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Zakon o sprečavanju nasilja u porodici primenjuje se bolje nego što se očekivalo, rečeno je na godišnjoj konferenciji Mreže "Život bez nasilja", u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana. Konferencija se organizuje kako bi… »

Vremenska prognoza za 13. decembar (sreda)

Subotica.com 12.12.2017
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od -1 do 4 stepena, a duvaće slab, pretežno severozapadni vetar, brzinom do 4 metra u sekundi. Dan će obeležiti oblačno i hladno vreme, s kišom. Jutarnje časove obeležiće oblačno vreme… »

Dinar sutra jači

Radio 021 12.12.2017
Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 119,53 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Srpska valuta će biti slabija prema evru za 0,8 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem će biti jača za 3,3… »

Promocija knjige "Kongres Srba u Zagrebu 1945. godine"

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Gradska biblioteka u Novom Sadu promovisala je knjigu Momčila Diklića posvećenu kongresu Srba koji je održan u Zagrebu tokom septembra 1945. godine. Knjigu su objavili Institut za evropske studije i Udruženje Srba iz Hrvatske u Beogradu… »

Stepanovićevo bez pedijatra

RTV 12.12.2017
STEPANOVIĆEVO - U Stepanovićevu, selu nadomak Novog Sada od avgusta, u Domu zdravlja ne radi pedijatar. Roditelji su potpisivanjem peticije pokušali da utiču na to da se ponovo zaposli dečiji lekar, kako bi im se obezbedila dostupna i kvalitetna… »

Četiri decenije stvaralaštva vajara Lasla Silađija

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Poznati novosadski vajar Laslo Silađi uskoro će obeležiti četiri decenije od početka svog stvaralaštva. Na sreću, nije postao konobar kako je to njegov otac želeo, već vajar koji je našem gradu poklonio nebrojana dela. Šetajući… »