Arhiva » Vesti » Blic 13.01.2018

Rekao je "ćao, milice" i počeo je krvavi pir: Policajac osuđen na deset godina za pokušaj ubistva supruge policajke

Policajac Miloš Tadić (30), koji je u policijskoj stanici u Bogatiću iz pištolja ranio bivšu suprugu i policajku Milicu Kostić (34) i kolegu Darka Terzića (33), osuđen je juče u Višem sudu u Šapcu na 10 godina zatvora zbog teškog ubistva u pokušaju.

Blic subota, 13. januar 2018.  |  Mirjana Čvorić Gubelić

Ovom odlukom je Viši sud u Šapcu u ponovljenom prvostepenom postupku potvrdio presudu iz aprila 2017. godine, kada je Tadića osudio na 10 godina zatvora, što je Apelacioni sud u Novom Sadu poništio nakon žalbe odbrane. Na ovu odluku postoji pravo žalbe, ali u tom slučaju presudu donosi Apelacioni sud.

Tadić je 8. januara 2016. godine u policijskoj stanici u Bogatiću u popodnevnim satima ranio svoju bivšu suprugu Milicu, koja takođe zaposlena u PS Bogatić, kao službenica na izdavanju dokumenata.

Miloš je na posao došao u popodnevnu smenu. Besan je pravo ušao u Miličinu kancelariju i, prema svedočenju očevidaca, rekao: "Ćao, Milice" i zapucao iz službenog pištolja kalibra devet milimetara.

Bivšu suprugu pogodio je u levo rame. Tada je povređen i njen kolega Darko Terzić. Milicu su sigurne smrti spasle kolege, koje su uspele da savladaju pomahnitalog policajca.

Više javno tužilaštvo u Šapcu je ovo delo kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju. Miloš je dugo maltretirao bivšu ženu, a agonija se nastavila i posle razvoda, o čemu je za "Blic" govorila i majka ranjene žene.

- Zar je moguće da niko ne reaguje na zlostavljanje žena dok se ne desi nešto tragično? Zašto? Stalno je pretio da će je ubiti. Jednom joj je stavio pištolj na čelo i odbrojavao toliko glasno da su i komšije čule. U tri sata posle ponoći ona je sakrila pištolj u zamrzivač. Ubio ju je koliko ju je tukao. Jedva je ustala da nam otvori vrata tog jutra, a on je mirno sedeo i pio kafu - priča Milenija, majka ranjene žene.

To što je Milica radila u istoj policijskoj stanici sa nasilnikom bila je prava agonija, pričaju njeni roditelji. Plašio ih je svaki poziv, svaki zvuk sirene u Bogatiću. Stravične pretnje dobijala je i za vreme praznika.

- Legla je da se odmori, a on joj je na mobilni telefon ostavljao preteće poruke preko govorne pošte. Baš toga dana kada je pobesneo i kada je naše dete ranio, ona je odlučila da načelniku pokaže poruke koje je dobijala od bivšeg supruga. Posle dokaza koje je pokazala načelniku on je kao hteo da mu oduzme pištolj i izrekne meru - kaže Milosav.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.