Arhiva » Vesti » Južne vesti 17.01.2018

Šef odborničke grupe DJB u Nišu žalio se centrali na svoje kolege

Južne vesti sreda, 17. januar 2018.  |  M. Z. Južne vesti

Nakon što je gradski koordinator Pokreta Dosta je bilo Dejan Sovrlić saopštio da šef odborničke grupe DJB Srđan Nonić nije bio ovlašćen da govori u ime pokreta, Nonić se pobunio i zatražio razjašnjenje od vrha stranke. Sovrlić kaže da je sve po Statutu pokreta i da Nonić ostaje na čelu odborničkog kluba.

Pokret "Dosta je bilo" odlučio je da svoja mesta u nadzornim odborima niških ustanova ponudi svim građanima na konkursu, a medije je o tome obavestio lider Odborničke grupe DJB Srđan Nonić. Međutim, nedugo zatim novinarima Južnih vesti se obratio gradski koordinator DJB Dejan Sovrlić.

Dobili ste obaveštenje od Srđana Nonića oko organizovanja izbora za članove nadzornih odbora. U ime DJB on nije imao odobrenje da šalje bilo kakvo obaveštenje medijima niti da organizuje bilo šta. Info koji ste dobili od njega je netačan i zamoliću da ne objavljujete. Konkurs hoće biti održan i biće javan, to jest već je u toku, a zvanična obaveštenja o delovanju DJB u Nišu dobijate isključivo od regionalnog koordinatora Stefana Mitrovića i mene kao gradskog koordinatora - napisao je Sovrlić.

Srđan Nonić, iznenađen i blago revoltiran ovakvim “razvojem događaja” u ovom niškom opozicionom Pokretu, odlučio je da ceo slučaj iznese pred vrh stranke u Beogradu.

Ja sam zbog tih stvari pokrenuo postupak pred organima stranke u Beogradu. Obratio sam se sekretaru Pokreta koji je nadležan za sve nas i čekam da vidim šta će on da kaže i kakav postupak će da pokrene. Prvi put sam suočen sa ovakvom situacijom, uopšte ne znam zašto je do ovoga došlo. Što se tiče odborničke grupe, mi i dalje funkcionišemo kako smo i do sad - kaže Nonić.

Ipak, Nonić kaže da ostaje u Pokretu i da će se politički posvetiti radu u Skupštini grada, ističe da se neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju i kritikuje, po njegovim rečima, zamršenu unutarstranačku birokratiju u DJB.

Kad ti imaš pedeset funkcija koje treba da podeliš, svako ima neku funkciju, svako je nešto bitan za svoj kutak sobe, to na kraju ne funkcioniše. Zato ja neću da se bavim time. Ja ću da se bavim Odborničkom grupom i politikom koliko možemo da utičemo. A ta podela funkcija, jedan je regionalni, drugi je gradski koordinator, pa opštinski koordinator, gradski sekretar, opštinski... i ja ne znam ko je šta - navodi Nonić.

Deo stranačke mreže funkcionera, koju Nonić kritikuje, gradski koordinator Dejan Sovrlić naknadno pojašnjava da je prvobitna “zabrana” Noniću “možda samo nesrećno napisana poruka” i da on ostaje “glas stranke pred Skupštinom”. Za ostale žalbe, kritike i zamerke Nonića, upućuje ga na druge adrese - Statut i Skupštinu Pokreta.

Statut stranke je jasan, zna se ko šta radi u stranci i ko je za šta zadužen. Ja ne mogu da komentarišem organizaciju stranke koju je postavio neko ko je formirao Pokret. Mi smo ušli u stranku dobrovoljno, upoznati smo svi sa Statutom koji je naš poslovnik, to jest način na koji se radi - kaže Sovrlić.

Ipak, Sovrlić dodaje da svako može da podnese amandman na Statut, pa i sam Nonić, podsećajući da je Skupština Pokreta zakazana za 10. februar.

Podsetimo, Pokret "Dosta je bilo" osnovan je 2014. godine, a posle lokalnih izbora 2016, ušli su u gradski parlament. Imaju 5 odbornika i deluju kao opozicija.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Niš

©2019 Netmark d.o.o.